De mest populære esport-turneringene

Elektronisk sport, vanligvis e-sport, har eksistert siden 1970-tallet. Disse spillene tok imidlertid først fart på 1990-tallet, før de eksploderte på 2000-tallet. Esports-spill har utviklet seg fra et tilfeldig tidsfordriv spilt blant venner til en profesjonell sport. I sannhet har esport-turneringer eksistert like lenge som videospill.

Det fine med å spille esport-spill har alltid vært konkurransen, med de tidligste turneringene som små lokale konkurranser som brukte et head-to-head spilleformat. Hva er en e-sportsturnering? Det ser spillere konkurrere i et spesifikt spill for en bestemt varighet. Enhver gitt turnering ser individuelle spillere eller lag konkurrere etter et veldefinert format.

Mest populære esportsligaer og turneringerAndre store e-sportbegivenheterBeste spillere og lagHvordan og hvor du kan satse på en e-sportsturnering

Listen over esport-ligaer eller turneringer er lang, med The International som en av de mest prestisjefylte. The International er en global e-sportsturnering for Dota 2 utviklet og arrangert av Valve. Siden jomfruturneringen i 2011 har The International blitt arrangert hvert år, bortsett fra 2020-utgaven, som ble kansellert på grunn av Coronavirus-pandemien.

Vis mer

I 2021 holdt PGL Major Stockholm aka PGL sitt sekstende Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) mesterskap i Stockholm, Sverige. Fra 26. oktober til 7. november 2021 kvalifiserte tjuefire lag seg til å konkurrere på Avicii Arena via regionale rangeringer. Med en premiepott på $2 000 000 er arrangementet det første store og et av de første esport-mesterskapene siden starten av pandemien.

Vis mer

Esport-ligaer av turneringer har blitt så populære i dag. Derfor er listen over esportturneringer i dag lang. Men rett på toppen er disse eSport-mesterskapene, League of Legends verdensmesterskap. Arrangert av Riot Games, League of Legends World Championship, ganske enkelt kjent som Worlds, er en årlig profesjonell turnering som samler de beste League of Legends (LoL)-lagene for å konkurrere om tittelen på slutten av hver sesong.

Vis mer

Som en av de første profesjonelle esport-ligaene, representerer Overwatch League (også kjent som OWL) lag fra hele verden. Blizzard Entertainment lanserte ligaen i 2018 med 12 lag. Etter å ha utvidet seg til 20 lag et år senere, begynte ligaen en jevn stigning, drevet av populariteten til Overwatch, et e-sportspill med 50 millioner spillere i 2018.

Vis mer

DreamHack er et underholdningsfirma basert i Sverige. Firmaet spesialiserer seg på konkurrerende spillbegivenheter og eies av Modern Times Group (MTG), et digitalt underholdningsselskap med hovedkontor i Stockholm. I følge Guinness Book of Records og Twin Galaxies er det den største LAN-party- og datafestivalen i verden. Den (denne turneringen) har den raskeste Internett-tilkoblingen i verden og har også den mest genererte trafikken.

Vis mer

Det er få esport-turneringer på nett som er større enn PUBG Global Championship. Den ønsker de topprangerte spillerne velkommen i gratisspillet Battle Royale. Denne tittelen har oppnådd stor suksess på mobil. Turneringen spilles imidlertid kun på PC. Dette er hovedsakelig fordi PUBG Mobile Club Open (PMCO) allerede tilbyr en plattform for mobile spillere. PUBG Corporation arrangerer PGC årlig.

Vis mer

Ubisofts Six Invitational skaper et navn for seg selv i globale e-sportsturneringer. De årlige Rainbow Six Siege profesjonelle esports online-turneringer trekker noen av de beste spilltalentene i verden. Basert i Montreal, hvor Ubisoft jobber med å utvikle spillet, er turneringen vert for lag som konkurrerer i et verdenscuplignende mesterskap.

Vis mer

Apex Legends Global Series

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter

Mest populære esportsligaer og turneringer

Det finnes forskjellige typer spillturneringer. Reglene og formatene varierer betydelig, men de respektive DNA-ene forblir stort sett identiske over hele linja. Alle typer turneringer er ment å tiltrekke seg et spesifikt publikum og gi en unik opplevelse til spillere, fans og til og med tippere.

Enten det er en lokal armatur-esportsliga eller en profesjonell turnering, kan e-sportsarrangementer vare i noen timer eller flere dager, avhengig av spillets natur. Turneringer bruker vanligvis et enkelt system som ser at spillere eller lag går videre etter hver seier til vinneren er bestemt.

Hva er de mest populære esport-turneringene? De som satser på spillturneringer blir ofte overrasket over hvordan videospillkonkurranser har blitt de siste årene, spesielt de som ikke har vært oppmerksomme på lenge.

Suksessen realisert i f.ekssportsspill har i stor grad vært inspirert av store mesterskap og de massive gevinstene knyttet til dem. Når det er sagt, her er noen av de mest populære e-sportbegivenhetene når det gjelder seertall og premiepotten.

The International – Dota 2

Den internasjonale er utvilsomt en av de største e-gaming-turneringene når det gjelder både premiepotten og seertall. Den internasjonale har alle egenskaper som et av de største esports-mesterskapene.

Verten er Valve, eierne og produsentene av Dota 2 spill, har denne 18-lagsturneringen opprettholdt sin popularitet på det høyeste nivået fra 2013. Den internasjonale er en kun-invitert turnering, der spillere må kjempe i regionale turneringer eller Dota Pro Circuit for å ha en sjanse til å få en samtale -opp.

I følge statistica.com betalte dette mesterskapet vanvittige $34 millioner i premiepenger i 2018/2019-sesongen, og vinnerlaget tok hjem over $18 millioner. Dessverre ble ikke 2020-sesongen realisert etter COVID-19-pandemien. Premiepotten for 2021 er på $40 millioner pluss.

CS: GO Major Championship

De Counter-Strike: Global offensiv (CS: GO) Championship er utvilsomt den mest populære og største CS: GO-turneringen. Denne begivenheten har 24 lag som kjemper om hovedpremien. Team Astralis er de aktuelle begivenhetene i denne spillbegivenheten, etter å ha vunnet de tre siste mesterskapene. Turneringen hadde en premiepott på $1 million de foregående fem årene. Men 2021s mesterskap så premiepotten doblet til $2.000.000.

League of Legends verdensmesterskap

League of Legends (LoL) verdensmesterskap ble lansert i 2011, og er utvilsomt en av de store e-sportbegivenhetene under solen. I likhet med International, drives det av Riot Games som vant spillet. Denne turneringen er utvilsomt den største og mest populære League of Legends turnering globalt.

Denne turneringen er spesielt kjent for sine intense og dramatiske kamper, og konkurransen blir emosjonell for både spillere og fans. LoL verdensmesterskap har noen av de beste LoL-spillerne, plukket ut fra regionale konkurranser. De nylig avsluttede mesterskapene i 2021 holdt på Island så vinneren ta hjem 2.225.000. Årets premiepott har samme verdi som fjorårets arrangement, men fordelingen er ennå ikke offentliggjort.

Overwatch World Cup (OWWC)

OWWC er en årlig e-sportsturnering organisert av Blizzard Entertainment, Overwatchsin utvikler. Denne begivenheten starter med stil, med Blizzard som velger de sterkeste 24 lagene over hele verden basert på deres gjennomsnittlige ferdighetsvurdering. Alle landene deles deretter inn i grupper der konkurransen begynner.

Dette spillet har en enorm appell. Her er kickeren, fansen får en sjelden sjanse til å velge trenere til sitt respektive lag. Fansens engasjement i valg av lineup er utvilsomt en fin måte å få fanskaren inn i arrangementet på.

Tidligere har denne ligaen tiltrukket seg mer enn 300 000 seere. Når det kommer til premiepotten, vant USA-laget 2019-arrangementet og tok med seg $90 000 hjem. Verdensmesterskapet i 2022 er satt til november 2022, men premiepotten er ennå offisielt annonsert.

Andre store e-sportbegivenheter

FIFAe verdensmesterskap

FIFA er et enormt populært videospill og blant de bestselgende spillene gjennom tidene. Den nylig avsluttede FIFA 21 utfordring er EAs mest sette arrangement etter å ha samlet en total seertid på én million timer. Hele EA Sports serie er klimakset til hovedbegivenheten, FIFAe World Championship, som har 32 av de beste spillerne fra hele verden som kjemper om premiepotten på $500 000.

Call of Duty (CoD) League

De CoD-ligaen er utvilsomt toppen av Call of Dugamingrts spill. Selv om det har vært flere CoD-turneringer, er CoD-ligaen relativt ny, grunnlagt i 2020. Denne videospilleventen finner sted over flere måneder, med sWorlds verdens beste esports-spillere. 2021 CoD-serien tilbød en enorm premiepott på $5 millioner, med sluttspillmesteren som satte inn $1,2 millioner.

PUBG Global Championship

De PUBG Global Championship er den største begivenheten i PUBG eSports-kalenderen. Denne internasjonale turneringen inviterer verdens beste PUBG-lag. 2021-serien ble holdt i Sør-Korea og ble vunnet av den kinesiske vaktlisten NewHappy, og vant 1,3 millioner dollar. Spesielt var den totale premiepengene for konkurransen litt over 2 millioner dollar.

Electronics Sports League

De Electronic Sports League (ESL) er et konglomerat av forskjellige esport-lag som eies og drives under samme navn. Turneringen spilles i fire hoveddivisjoner, inkludert:

 • ESL Spill
 • ESL National Championship: Kvalifiseringsturnering begrenset av geografiske steder
 • ESL Pro Tour: Et kretsarrangement med tre titler (CS: GO, Warcraft III og StraCraft II)
 • ESL One

Av alle ESLs turneringer har ESL One Series den største premiepengene, med over $12,5 millioner fordelt på 60+ esportsmesterskap.

Beste spillere og lag

Hvem er de beste esportslagene og spillerne i verden? Hva er de beste lagene? Å svare på noen av disse spørsmålene kan ha vært en fjern drøm for et tiår siden. I løpet av de siste årene har noen spillere og lag klart å stå blant mengden.

Spillere

Gjennom årene har mange spillere skaffet millioner ved å vinne noen av de største e-sportsturneringene og -arrangementene. Interessant nok har noen holdt seg konsekvente gjennom årene. Her er noen av de beste videospillerne rundt om i verden.

 • Faker: Virkelig navn, Lee, Sang Hyeok, er den desidert mest dekorerte eSport-spilleren, og er en av to personer som har vunnet LoL verdensmesterskap. Han har også vunnet noen profesjonelle titler, inkludert All-Star Paris 2014, Mid-Season Invitations i 2016 og 2017, og IEM World Championship i 2015.
 • Få_Ikke sant – Det virkelige navnet, Christopher Alesund, regnes som den beste CS: GO-spilleren som har prydet spillet, etter å ha oppnådd en rekke toppplasseringer i internasjonale spillturneringer.

Andre fremragende spillere inkluderer: Blits (Lee, Young Ho) og f0rest (Patrik Lindberg)

Lag

Noen lag har vært enestående opp gjennom årene når det kommer til lagidrett. Her er noen av de mest dekorerte eSport-lagene i verden.

 • Virtus.pro
 • Fnatic
 • Onde genier
 • OG
 • Team Liquid
 • Astralis

Hvordan og hvor du kan satse på en e-sportsturnering

Hvordan kan jeg satse på e-sport?

Dette spørsmålet dukker opp ofte. Så mye som det er noen forskjeller mellom e-sport og tradisjonell sport, er det ikke mange forskjeller i spill. Som i sportsbetting er kunnskap om turneringen nøkkelen til å ta informerte avgjørelser.

Enhver tipper bør begynne med å forstå spillet før de begynner å utforske sjangeren eller turneringen. Spillere må starte med å gjøre seg kjent med spillerne, lagene og spillets natur. Veddemål skal ikke være vanskelig. Premisset for eSport-betting er enkelt: velg et lag eller spiller som har de beste sjansene til å vinne kampen eller begivenheten, og bestem hvilke odds som gir best verdi.

Hvor kan man satse på e-sport?

Med mange bookmakere som dekker videospillbegivenheter i dag, leter eSports-fans hele tiden etter de beste esports online bettingsidene. Hver bookie er nødt til å være unik på en eller annen måte.

Før de faller for fristende insentiver og gratispengetilbud, bør spillere også grave dypere ved å se på ulike faktorer som lisensstatus, omdømme, betalingsmetoder, dekning av e-gaming-turneringer og utvalg av spillmarkeder. I bunn og grunn bør de beste eSport-bettingsidene på nett være de som utfyllende dekker spillernes behov.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen