Esports Game Genres

Spillere kan satse på flere e-sportsjangre, og hver sjanger har sitt sett med unike egenskaper. I denne artikkelen vil vi diskutere hva de forskjellige esportsjangre er og hvordan de skiller seg fra hverandre. Bettors må få denne forståelsen for å vite hvor de skal plassere pengene sine. Selvfølgelig vil du satse på eSport-spill som du forstår hvordan de fungerer. Følgende er en liste over de mest populære spillsjangre i eSports.

First-Person Shooter (FPS)-spillStrategispillBattle RoyaleMOBAKamp mot esport-spillRacing og sportssimulatorerHvilken type esport-spill er best å satse på?
First-Person Shooter (FPS)-spill

First-Person Shooter (FPS)-spill

FPS-spill er en av de mest populære eSports-sjangrene og består av eSports-spill som bruker førstepersonsperspektivet for å gi spillere en oppslukende opplevelse. Blizzard Entertainments Overwatch er et slikt spill som bruker et førstepersonsperspektiv i spillingen og gir konkurransedyktig spilling og underholdning for publikum. Overwatch er et av de mest spilte spillene og et av de mest streamede spillene på Twitch i 2022. Andre FPS eSports-titler inkluderer Counter-Strike: Global offensiv (CS:GO), Call of Duty: Warzone, Slagmarken, og Rainbow Six Siege, blant andre.

FPS-spill er populære blant tippere fordi de tilbyr enestående spillerengasjement og oppbevaring. Det store antallet spillere som er tilstede i FPS-spill øker også tilbudet for esports-tipping. Den økende populariteten til FPS-spill gjør dem til en topprangert kategori på mange esports-bettingsider. Du vil bli hardt presset for å finne en eSports bettingside uten FPS-spill. I tillegg, fordi FPS-spill spilles på stadioner ved store begivenheter og sendes direkte, tiltrekker de seg et stort publikum.

First-Person Shooter (FPS)-spill
Strategispill

Strategispill

Strategispill er esportspill som involverer strategi og taktikk. Spilleren må kombinere strategi med riktig utførelse av taktikk for å vinne. Et av de mest kjente strategispillene er Civilization, men det er ikke et esport-spill i dag. Spilleren må utvikle sivilisasjonen sin og bygge opp infrastruktur, som kan brukes for hele svingen eller en viss varighet.

Populariteten til strategispill har økt over tid fordi det krever kritisk tenkning og et aktivt sinn for å tenke fremover og identifisere viktige trekk i hver tur for å få en større fordel over motstanderen. Disse to faktorene gjør strategispill morsomme å se på og gode for spill.

Esport strategispill

I tillegg til Civilization inkluderer andre strategibaserte esport-titler Starcraft, Warcraft, Hearthstone (det er et kortspill) og Age of Empires. I Starcraft, for eksempel, kan kartet være enormt, og spillerne må tenke på en strategi før de sender hæren sin over kartet for å blokkere fiendens enheter.

Mange unike strategier kan brukes, som å angripe, bygge en base osv. Spillerne eller lagene må bruke multitasking-ferdighetene sine her, siden strategispill krever mye oppmerksomhet. De må huske data om ressursene deres, enhetene deres, hvor fiendene deres befinner seg og må planlegge fremover mens de samtidig må kontrollere sivilisasjonen eller enhetene deres.

Strategispill
Battle Royale

Battle Royale

Battle Royale-spill er en unik sjanger som dekker fartsfylte, actionorienterte spill hvor spillere må kjempe til døden. Dette er i bunn og grunn hva battle royale-spill er; de er korte, og spillere må drepe så mange av motstanderne de kan i løpet av tidsrammen. Vanligvis blir kartplassen kortere og kortere etter hvert, mens spilleren eller laget (maks 4 spillere) må overleve og drepe motstanderne underveis. Antallet personer som spiller disse spillene har økt raskt, noe som gjør Battle Royale til en populær esportsjanger.

Populariteten til Battle Royale-spill stammer fra det faktum at de gir en enkel inngang til videospilling. De har også høyt spillerengasjement fordi målet er å drepe andre ved å bruke alle tilgjengelige muligheter og med relativt lav risiko for å bli drept av andre spillere eller NPCer. Takket være deres spennende spilling har folk en tendens til å se disse spillene for underholdning.

Battle Royale-spill inkluderer PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite, Apex Legends, Krigssone, og Paladins. Husk at noen Battle Royale-spill kan kreve en avansert PC for å spille, mens andre kanskje ikke. Så hvis du har et lavt budsjett, kan det være lurt å handle forsiktig når du velger spill.

Battle Royale
MOBA

MOBA

MOBA, i full Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Det er en flerspillermodus for strategispill. Én spiller påtar seg rollen som en karakter, og andre spillere påtar seg rollene som fiender. MOBA-spillere kalles "helter", "mestere" eller "agenter" (dvs. karakteren som kontrollerer MOBA-spillet), som har sine egne spesifikke ferdigheter og evner. De prøver å ødelegge fiendens base ved å skaffe nok ressurser og erfaring og beseire motstanderne til å vinne spillet. Hvert lag har 5 spillere som vanligvis har sine egne roller: mid-laner, jungler, bot laneres (adc og support) og en top-laner. Alle må jobbe sammen, kommunisere og vite når de skal slåss. Målet er å ødelegge hovedmålet, "Nexus", men lagene må ødelegge tårn underveis for å komme til sluttfasen.

Populariteten til MOBA-spill har økt over tid fordi de gir en enkel inngang til sanntids strategispill. Takket være deres enkle regler og raske spilling har de også høyt spillerengasjement. Det er mange MOBA eSports-spill på nett, men de mest populære inkluderer Dota 2, Heroes of the Storm, og League of Legends.

Dota 2 er verdens største digitale turnering som involverer menneskelige spillere, med mer enn 100 millioner registrerte spillere globalt. Finalen i denne begivenheten bringer inn en premiepott verdt titalls millioner dollar, og den har blitt kalt The International.

Heroes of the Storm er også veldig populær blant spillere over hele verden. Det er et dataspill utviklet av Blizzard Entertainment og utgitt i 2015 etter en enorm suksess med betatesting. Den inneholder karakterer fra forskjellige Blizzard-franchiser som Warcraft, Overwatch, Diablo og StarCraft: Brood War.

League of Legends er et MOBA-spill som har blitt ekstremt populært innen eSport. Det oppsto i 2009 og har siden blitt et av de mest spilte spillene. Fra 2022 spiller minst 100 millioner mennesker LoL hver måned.

MOBA
Kamp mot esport-spill

Kamp mot esport-spill

Fighting eSports sjanger er trolig den eldste eSports sjangeren på markedet. Så tidlig som på 1990-tallet ble det allerede spilt kamp mot eSport med spillere som spilte det på en PC, Xbox eller Playstation-konsoll. To eksempler på populære kampspill inkluderer Capcoms Street Fighter-serien, den Mortal Combat-serien og SNKs Fatal Fury-serie. Spillene ligner tradisjonelle idretter; mange tippere kan relatere disse spillene til andre sporter. Andre spill i denne sjangeren inkluderer Tekken, Soul Caliber og King of Fighters.

Det er fire typer eSport-kampspill. De inkluderer 2-D jagerfly, 3-D jagerfly, 5-D jagerfly og plattformkamper. 2D-kampspill er så enkle; de er 2-D sprites som ruller oppover på skjermen. Hvert 2D-jagerspill har sine unike trekk, men spillere kan bruke de samme teknikkene for å beseire motstanderen.

3D-kampspill ser nesten ut som tradisjonell fotball mens du spiller; det er ingen barrierer eller begrensninger for hvor langt en idrettsutøver kan hoppe over et felt eller hvor mye vekt de kan løfte. 5-D jagerfly er nærmest tradisjonelle idretter. De spilles på en 2D-bane, men virtuelle idrettsutøvere får en komplett 3D-kropp. Kampspilleren kan flytte karakteren sin opp, ned, forover og bakover fra der de skal være.

Kamp mot esport-spill
Racing og sportssimulatorer

Racing og sportssimulatorer

I sjangeren racing og sportssimulatorer må spillerne være på sitt beste i forskjellige kjøretøy eller idrettslag. Spillere konkurrerer mot hverandre i vanskelige omgivelser. Populære racing- og sportsspill inkluderer FIFA, NBA2K, Project Gotham Racing, Gran Turismo, Forza Motorsport og Tiger Woods PGA Tour-serien. Kampene er ikke like konkurransedyktige blant sjåfører i disse spillene som i kampspill, men konkurransestilen ligner tradisjonelle idretter på noen måter.

Simulatorer har realistisk grafikk som ligner på virkelige løp og stadioner. Spillere kan velge fra et utvalg racerbiler å kjøre eller konkurrere i forskjellige sportsbegivenheter ved å bruke en virtuell fotballbane.

Det finnes to typer simulerings-eSports-spill: SimSport og TrackMania. SimSport involverer profesjonelle racingserier som FIA World Touring Car Series. SimSport har også en serie med virkelige sporter som F1, Nascar, MotoGP og mer.

I TrackMania racing kan spillere velge fra en rekke kjøretøy for å kjøre på forskjellige baner rundt om i den virtuelle verden. Spillere kan bytte på å kjøre mens de prøver å slå motstanderens tid på én bane eller konkurrere i flere løp samtidig på forskjellige baner som inkluderer hindringer som hopp og tunneler.

Racing og sportssimulatorer
Hvilken type esport-spill er best å satse på?

Hvilken type esport-spill er best å satse på?

Det er mange eSport-spill å satse på. Og selv om det beste e-sportsspillet å satse på kan avhenge av spilleren, er det eSports-spill som mange tippere elsker. For å velge de beste eSport-spillene for tipping, bør spillere vurdere faktorer som den generelle populariteten til spillet, minimums- og maksimumsinnsatsen, ferdighetsnivået som kreves for å vinne, og strukturen.

Når det er sagt, inkluderer noen av de beste eSport-spillene å satse på:

Overwatch

Dette spillet har blitt beskrevet som "en blanding mellom Pong og "Call of Duty." Målet er å ødelegge motstandernes base mens du forsvarer din egen." Med sine enkle regler, enkle spilling og fartsfylte handlinger, Overwatch er raskt i ferd med å bli et av de mest populære eSport-spillene som finnes.

Dota 2

Dette er en online kamparena (eller MOBA) som spilles mellom to lag med fem spillere på hver side (i motsetning til tre i League of Legends). Tippere kan velge å satse på de beste Dota 2-lagene eller de beste Dota 2-spillerne, blant andre spillmarkeder.

Counter-Strike: Global offensiv

Dette er et førstepersons skytespill som spilles i team av terrorister og motterrorister. Spillet er flott for tipping på grunn av dets massive fellesskap, lettforståelige natur og mangfoldet av spillalternativer.

Hvilken type esport-spill er best å satse på?