Hva er eSport-trenere, og hva gjør de?

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Hvis du er interessert i e-sport, har du kanskje lagt merke til et innlegg for en trener ved et universitet eller en mindre grasrotorganisasjon. Du lurer kanskje på: "Hva er esport-trenere eller esport-coaching, og hvorfor er de så viktige for spillindustrien?"

Et vellykket esport-lag har en dedikert trener som hjelper dem med å legge strategier, vurdere motstanden, bygge lagsammenhold, øke moralen, veilede individuelle spillere og vinne turneringer. For maksimale resultater samarbeider esports-trenere med esportledere og esportanalytikere.

Hva er eSport-trenere, og hva gjør de?

Hva er eSport-coaching?

Coaching innen e-sport inkluderer å gi ekspertise, utforme strategier, og fremme samhørighet mellom spillerne. Som et team må de jobbe med kommunikasjon, spilleferdigheter og evne til å gi slipp på personlige problemer og fokusere på laget. De må gjøre ting for å styrke forbindelsene med hverandre regelmessig.

Her vil vi diskutere hvorvidt esport-trenerjobber er den riktige veien for deg, samt de nøyaktige pliktene til en esport-trener, hvordan disse pliktene kan endre seg avhengig av størrelsen på laget, typen spill som trenes, og andre faktorer.

Ansvaret til eSport-trenere

I eSport er trenerens primære fokus på laget i stedet for individuelle spillere, slik det ville vært for en vanlig manager. Suksess vil være resultatet av atletenes forbedrede evner på banen og eliminering av ikke-sportslige påkjenninger, som fysiske problemer og følelsesmessige belastninger.

En esport-trener er ansvarlig for følgende oppgaver:

  • Bestem statusen til metaen og bruk den informasjonen til å utvikle vinnende planer som utnytter lagets evner.
  • Øk spiller-til-spiller-kommunikasjonen. Det er mulig å oppnå dette målet gjennom teambuilding-øvelser og analyse av spillopptak for å oppdage viktige tilfeller av feilkommunikasjon.
  • Bruk ulike teknikker for å holde lagets humør oppe og gi dem en vinnende tankegang på banen.
  • Gå til bunns i en spillers problemer og gi råd om disse bekymringene slik at de kan fokusere på spillet sitt uten distraksjon.
  • Sørg for at teamet har alt det trenger før du drar på tur. Refererer til spillerdrakter, sponsorutstyr og andre gjenstander med lagets logo.
  • Sett opp vennskapelige konkurranser mellom lagene for å gi dem flere sjanser til å finpusse ferdighetene sine.
  • Samarbeid med klubbens ledere for å avgjøre hvilke turneringer som skal delta. Hvis treneren er en ansatt, sørg for at spillerne hvis oppsigelse søkes har fått tilstrekkelig service fra laget til å rettferdiggjøre deres avgang.
  • Hvis noen er til stede, samarbeid med teamanalytikerne for å undersøke detaljert spillstatistikk og play-by-play-kontoer for å null inn på lagets mest åpenbare svakheter. Teamanalytikeren(e) vil også samarbeide med teamledelsen for å studere konkurransen og finne ut hvordan man best forbereder seg til kommende kamper.

Det er en ganske detaljert oversikt over pliktene til eSport-trenere, men det er viktig å huske at trenerens arbeidsmengde kan utvides eller reduseres avhengig av omfanget av virksomheten som klubben stiller opp.

Her skal vi utdype hva eSport-trenere gjør for å avklare dem.

Teamstrategiutvikling og analyse

Som trener bør du strebe etter en maksimal seiersprosent. På denne måten vinner alle — klubbene og spillerne. Derfor er en av de beste tilnærmingene for å nå dette målet å engasjere et førsteklasses mannskap med suverene strategier.

Ta den populære MMORPG League of Legends som et eksempel. Det er over 150 spillbare karakterer, 180 utstyrsdeler, fem spillerroller, fem runeruter, 55 000+ rune-permutasjoner og oppdateringer til spillet annenhver uke, sammen med en ny eller oppdatert mester hver måned eller så. Det er mye å tenke på når det gjelder strategi, med å måtte bestemme seg for karakterer, runer og bygg.

I tillegg er det en gråsone involvert. Alle aspekter av spillet, fra mesterne som er valgt til gjenstandene som er laget til runene, må være fleksible nok til å tilpasse seg evnene til den andre siden, spillerens ferdigheter og spillets omstendigheter. Hvis det andre laget mangler en kjernemester som er i stand til å påføre magisk skade, for eksempel, kan teamet vårt velge å kjøre tre stridskamper og endre konstruksjonen vår for å forbedre vår forsømmelse av fysisk skade (kjent som rustning).

Dette er en veldig grunnleggende illustrasjon av hvordan spillere kan tilpasse spillmekanikk. Hver spillers potensielle handlinger innenfor konteksten av en større strategi er en annen komponent. Et hovedfokus for spill som Counter-Strike: Global Offensive og Valorant er på denne mekanikeren.

Bruk Valorant-kartet Haven som et eksempel, og konsentrer deg om den overfallende siden. De viktigste skillefaktorene mellom lagene, bortsett fra kompetansen til spillerne deres, er karakterene de velger å spille, våpnene de kjøper, og rollen som disse faktorene spiller i lagets overordnede strategi.

I et spill som Valorant er de skjebnebestemt til å mislykkes hvis laget ikke bruker en smart strategi. Det faller på trenerens hender å implementere denne planen, siden de er mindre emosjonelt investert i spillet enn spillerne er og kan se helheten.

Utvikle styrkene til det nåværende teamet

Enkelt sagt er en spillers suksess i denne direkte proporsjonal med hvor godt de spiller. Det er en vinn-vinn-situasjon: jo mer de oppnår, jo flere stiller inn, og jo mer penger tjener alle.

Treneren vil ofte organisere scrims eller scrimmages for å hjelpe spillerne til å bli bedre. For å prøve ut nye taktikker og planer i en spilllignende setting uten press fra ekte konkurranse, tilbyr flere idretter utstillingsspill mot lag av tilsvarende kvalitet. Det er ofte ingen eierandel i noen av resultatene av disse konkurransene.

Det ene forbeholdet med scrims er at den andre siden kan forutse og forberede planen din hvis du bruker den.

Det er trenerens ansvar å legge til rette for effektiv kommunikasjon mellom teammedlemmene. Lagbyggingsøvelser, å ta hensyn til når en ellers taus spiller må snakke, og gjenkjenne fremveksten av å utvikle spenninger mellom spillere og ta tak i dem før de eskalerer, er alle effektive midler mot dette målet.

Team holdning og konsentrasjon

Dette er en avgjørende vurdering for konkurrerende lag og turneringspåmeldinger. I motsetning til i scrimmages, er innsatsen mye høyere i ekte spill, og resultatene påvirker ofte direkte avkastningen for selskapene som betaler regningen for både spillerne og treneren.

Hvis laget ikke kan prestere tilstrekkelig i disse kampene, kan treneren få sparken, spillerne kan miste startposisjonene sine, og organisasjonene kan redusere lønnen. Treneren er forpliktet til å forhindre at disse utglidningene får spillerne til å kaste bort hardt arbeid.

Best å tjene selskapets interesser

Som med enhver annen virksomhet, profesjonelle esportsider må sørge for at de vil tjene penger på investeringene sine. Dette vil være investeringer med lengre løpetid og forventede økonomiske gevinster for virksomheten.

Naturligvis, som en esport-trener, vil du at spillerne dine skal yte sin beste ytelse i konkurranser, slik at de kan få mest mulig eksponering. Treneren gir imidlertid av og til råd i løpet av de få konkurransene der en e-sportsgruppe vil delta. Et lag på toppnivå bør ikke kaste bort tid og penger på å konkurrere i et arrangement på lavere nivå når de kanskje øver for en konkurranse på høyere nivå i stedet.

Eller teamet vil motta positiv omtale i retur, noe som fører til en rolig, men betydelig fordel i det lange løp på det området. Det kan være et veldedighetsarrangement der spillerne kan komme med donasjoner til formålet de velger, og laget får litt positiv presse. Selv om daglig leder og lagledelse normalt er ansvarlige for disse beslutningene, kan en trener inkluderes i slike samtaler.

Til slutt må eSport-trenerens lønn begrunnes med fordelene han gir selskapet. Hvis vi ikke gjør det, må vi gjøre justeringer på vår ende av laget.

Image

Bør du begynne å se på eSports coachingjobber?

Du bør gjøre flere vurderinger før du bestemmer deg for om du vil satse på esport-coaching eller ikke. I denne delen vil vi raskt gå gjennom disse vurderingene, slik at du kan bestemme om det å være trener er det riktige valget for deg.

Overordnede respekt

I hvilken grad du viser respekt fra de andre spillerne er avgjørende. Hvis du er en gamer og kan sette pris på alt det harde arbeidet spillerne legger ned, får du dette. Du kan finne dette lettere hvis du har tidligere erfaring som konkurransespiller, spesielt på et høyt nivå.

Imidlertid er det mange tilleggskomponenter til en respektert person. Vurder om du behandler idrettsutøverne dine med respekt samtidig som du beholder kontrollposisjonen din. Du må stå på og forsvare posisjonen din uten å miste roen eller komme i hyppige kamper.

Er du forberedt på å skjerme troppen din fra omverdenen og prioritere spillerne dine over alt annet? Hvor godt forstår du lagets endelige mål og utfordringene de møter for å nå det?

Alle ledere, men spesielt alle trenere, må ha disse egenskapene. Trenere i både tradisjonelle idretter og e-sporter må finne en balanse mellom å være imøtekommende og respektere troppen deres.

Solid kunnskap om spill og konkurransedyktig spill

Som en tradisjonell sportstrener, må en eSport-trener være godt kjent med både spillingen og konkurranselandskapet. Det er vanskelig å tenke seg en basketballtrener som ikke brenner for spillet. Det samme gjelder trenere innen e-sport (selv om dette bare noen ganger er tilfelle for ledelsen, som i tradisjonell idrett).

En ting til du trenger er kjennskap til den lokale konkurransen. Du kunne ha spilt på et lavere nivå for å dra nytte av det, men det hjelper. I stedet bør du lære alt som er å vite om konkurransescenen, inkludert spillets terreng, den stadig skiftende metaen, utfordringene spillere møter og trinnene som må tas for at et lag skal lykkes.

Din coachingseffektivitet og evne til å hjelpe teamet ditt vil forbedres hvis du følger rådene i nest til siste avsnitt. For å finne en løsning på dette problemet, må du bruke mye tid på å lære om miljøet. Men med hardt arbeid og selvdisiplin kan alle gå fra en fullstendig nybegynner til en kandidat for en trenerstilling.

Siste tanker

Du kan kanskje argumentere for at eSport-trenerjobber er den nye "it"-karrieren for spillere som ønsker å leve av å gjøre det de elsker. Husk imidlertid at du må legge ned litt tid og krefter før du kan kalle deg selv en esport-trener og ta på deg eSport-treneroppgaver. Det er tidkrevende og arbeidskrevende. Nøkkelen til å være en god spiller er å spesialisere seg på én aktivitet. Ser på profesjonelle spillere og esportkonkurranser, kan du lære mye om spillets meta og andre detaljer.

En esport-trener kan tjene alt fra $20 000 til $152 000 i året, så det er klart at dette er et levedyktig profesjonelt alternativ. Hvis du har det som trengs for å gjøre det som eSport-trenere gjør, kan det være et flott øyeblikk å starte en karriere som e-sport-trener hvis det er noe du har tenkt på.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen

Hva er egentlig en eSports-coach?

En eSport-trener er en profesjonell som veileder og veileder spillere og lag i konkurrerende spill, med fokus på strategier, ferdighetsforbedring og teamdynamikk.

Hvordan bidrar en eSport-trener til et lag?

En eSport-trener bidrar til et team ved å analysere spillingen, utvikle strategier, gjennomføre treningsøkter og gi psykologisk støtte for å forbedre den generelle ytelsen.

Hvilke ferdigheter er avgjørende for en eSports-coach?

Viktige ferdigheter for en eSport-trener inkluderer dyp spillkunnskap, strategisk tenkning, kommunikasjonsevner, lederegenskaper og evnen til å analysere og forbedre teamdynamikken.

Kan eSport-lag konkurrere uten en trener?

Mens eSport-lag kan konkurrere uten trener, forbedrer det å ha en betraktelig sjansene for å lykkes ved å gi strategisk veiledning, ferdighetsutvikling og moralsk støtte.

Hvordan blir man en eSport-trener?

Å bli en eSport-trener innebærer vanligvis å få omfattende erfaring i det aktuelle spillet, forstå teamdynamikk og utvikle trenerferdigheter gjennom praksis og muligens formell trening.

En nybegynnerguide til Fortnite eSports-spill

En nybegynnerguide til Fortnite eSports-spill

Velkommen til det adrenalinladede riket av Fortnite eSports-betting! Enten du er en spillentusiast eller en erfaren tipper, er denne nybegynnerguiden passet ditt for å forstå detaljene ved å satse på Fortnite-konkurranser. Fra å tyde spillerstatistikk til strategiske tippetips, vi har dekket deg. Klar til å heve spillopplevelsen din? Ta skrittet fullt ut og utforsk våre anbefalte kasinoalternativer i topplisten på eSportsRanker – hvor spenningen med Fortnite-betting venter!

Esport vs. Sports Betting: En omfattende sammenligning

Esport vs. Sports Betting: En omfattende sammenligning

Velkommen til det spennende bettingområdet, hvor lidenskap for sport og e-sport møter spenningen av forventning og strategi. Hvis du er en nybegynner som går inn i denne pulserende verden, er du inne for en opplysende reise. Denne guiden er skreddersydd for å hjelpe deg å forstå nyansene mellom esportstipping og tradisjonell sportsbetting. Mens du utforsker denne guiden, husk å besøke EsportsRanker for en oppslukende opplevelse og de beste tipsene i bransjen. Deres topplistede nettsteder er et flott utgangspunkt for deg å dykke inn i handlingen.

Esports Betting vs Online Casino Gaming: En klar sammenligning

Esports Betting vs Online Casino Gaming: En klar sammenligning

En realitet med moderne internettgambling er at det gir uendelige muligheter. Spillere kan satse på sport og kasinospill med betydelig letthet. Dessuten vil gamblingentusiaster alltid ha mer enn nok på hendene. 

Fordeler og ulemper med å bruke kryptovalutaer for esports-spill

Fordeler og ulemper med å bruke kryptovalutaer for esports-spill

Kryptovalutaer har vært på leppene til mange mennesker en stund nå. Ettersom flere mennesker lærer om disse digitale valutaene, jo mer blir de entusiastiske for å bruke dem til forretningsmessige og personlige anliggender. Men som med alle andre gode ting, satsing på kryptovalutaer har sin mørke side, spesielt når du bruker dem til eSports-tipping. 

Hva er Overwatch Betting: En praktisk nybegynnerveiledning

Hva er Overwatch Betting: En praktisk nybegynnerveiledning

Online esports-tipping har en god del av utfordringer. Det kan være vanskelig å definere Overwatch-spill, hva med de mange operatørene og alle som trenger å forstå triggerpunktene i ulike spillmoduser og muligheter.

Hva er de beste eSport-titlene du bør satse på?

Hva er de beste eSport-titlene du bør satse på?

E-sportverdenen utvides daglig ettersom flere ser på og deltar i spillene. På grunn av utvidelsen av e-sportsarrangementer har imidlertid en annen virksomhet tilpasset seg for å holde tritt med de siste trendene. Esports-betting har nettopp vært tilgjengelig i bettingbransjen, så ivrige spillere, spillere og tippere kan muligens tjene penger på favorittbegivenhetene sine. Hvis du er interessert i å prøve deg på å satse på e-sport, er følgende en liste over de beste e-sportene som nå er mest populære i denne sektoren.

Hva er de beste esports-bonusene?

Hva er de beste esports-bonusene?

E-sportsindustrien fortsetter å vokse fra styrke til styrke. Med alle indikatorer som peker mot en positiv fremtid, har denne bransjen tiltrukket seg massiv oppmerksomhet fra ulike hold, nøkkelen blant dem er online bettingindustrien.

Hva er de mest populære esports-titlene å satse på i Asia?

Hva er de mest populære esports-titlene å satse på i Asia?

Velkommen til den spennende verdenen av esports i Asia, et dynamisk og spennende univers hvor spenningen til videospill møter det strategiske riket med betting. Hvis du er lidenskapelig opptatt av spill og ivrig etter å utforske mulighetene for betting, har du kommet til det perfekte stedet. Esport er ikke bare en form for underholdning; det er et landskap i utvikling som tilbyr en unik blanding av engasjement og muligheter for både erfarne spillere og nykommere. Når du går inn i denne pulserende verden, bør du vurdere å besøke de topplistede kasinoene på EsportsRanker for å begynne reisen. Gjør deg klar for å fordype deg i de beste esport-titlene som fengslende spillere over hele Asia i 2024!

Hva er esports-nettsteder og hvorfor bør du besøke dem?

Hva er esports-nettsteder og hvorfor bør du besøke dem?

Velkommen til det dynamiske riket av esports-betting, hvor spenningen ved konkurrerende spill går sammen med spenningen ved strategiske innsatser. Som nybegynner som navigerer i dette spennende landskapet, er du på nippet til å låse opp en verden av muligheter. Esportstipping, spesielt gjennom nettkasinoer, har fått betydelig fart, og tilbyr en unik og engasjerende måte å fordype deg i de virtuelle arenaene til favorittspillene dine.

Omfattende guide til spill på Valorant eSports-konkurranser

Omfattende guide til spill på Valorant eSports-konkurranser

Den nyeste tittelen fra Riot Games, Valorant, opplever mye action på den konkurrerende spillkretsen. Bettingentusiaster vil sannsynligvis ha sett en økning i e-sportsmarkedene hos deres foretrukne bookmaker, med Valorant som sannsynligvis et av spillene som er tilgjengelige.

Topp 8 esports-tips for bedre odds

Topp 8 esports-tips for bedre odds

Velkommen til den spennende verdenen av esports-betting! Hvis du er nybegynner, er denne omfattende guiden skreddersydd for deg. Den er fullpakket med praktiske tips og innsikt for å hjelpe deg med å ta informerte beslutninger og forbedre oddsen din i esports-tipping. Før vi dykker inn, her er en oppfordring til handling: Besøk eSportRanker for å utforske topplisten deres over anbefalte esportcasinoer. Denne plattformen er et fantastisk utgangspunkt for å bruke kunnskapen du får her.

Topp eSport-bettingtips for CS:GO

Topp eSport-bettingtips for CS:GO

Er du klar til å dykke inn i den spennende verdenen av CS:GO-betting? Det er en reise som lover både spenning og utfordringer, perfekt for alle som ønsker å legge til et ekstra lag med spenning til sin eSport-opplevelse. Enten du er en erfaren spiller eller ny i eSports rike, er denne artikkelen din omfattende guide til å lage informerte spill på CS:GO-kamper. For å komme i gang på riktig fot anbefaler jeg på det sterkeste å besøke et topprangert nettsted fra EsportsRanker. Dette vil gi deg et solid grunnlag og oppdatert informasjon for å starte din spillreise.