Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters er en av de største seriene med esport-turneringer i verden. Det er et globalt fenomen som er sponset av Intel og holdt i mange forskjellige land over hele verden. Det eies av Electronic Sports League (ESL), en Tyskland-basert e-sportsarrangør som er kjent for å ha flere spillturneringer under beltet.

Ideen til det ble unnfanget i 2006 etter at ESL innså potensialet til et verdensomspennende e-sportsarrangement. Den mottok midler fra Intel og ble kåret til Intel Extreme Masters. Konkurransen har små arrangementer gjennom hele året som fører til "Grand Final"-arrangementet, holdt på CeBIT i Hannover, Tyskland.

Alt du trenger å vite om Intel Extreme Masters

Alt du trenger å vite om Intel Extreme Masters

I begynnelsen hadde den bare turneringer for Counterstrike 1.6, men per nå har den holdt turneringer i totalt 11 kamper, to av dem er Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II.

Intel Extreme Masters-turneringer har blitt holdt i byer som Katowice, Toronto, Guangzhou, New York City og Dubai. Intel Extreme Masters siste turnering for Counterstrike: Global Offensive hadde en hovedpremie på $100 000.

Alt du trenger å vite om Intel Extreme Masters
Alt om CS: GO

Alt om CS: GO

Counter-Strike: Global offensiv, eller CS:GO, er en av de mest viste og spilte Intel Extreme Masters esport-turneringene. I 2020 fikk den over 1 million visninger. CS:GO er et gratis førstepersons skytespill (FPS) som ble utgitt i 2012.

Det originale Counter-Strike-spillet var en modifikasjon av Valves populære spill Half-life. I dag er det fire spill i CS-serien.

Spillet er utviklet av Valve og Hidden Path Entertainment, og involverer to lag, Terrorists og Counter-Terrorists, som kjemper mot hverandre i forskjellige spillmoduser. Spillet er fortsatt enormt populært i spillfellesskapet, og det mottar jevnlige oppdateringer fra Valve.

I 2018 introduserte Valve en Battle Royale-modus kalt «Danger Zone». Det er 9 andre spillmoduser, med den mest populære er "Bomb Defusal." Spillet har mottatt flere priser i e-sportsbransjen, inkludert Game Awards for 2017, 2019 og 2020.

Spillet er det fjerde spillet i CS-serien, og det er tilgjengelig på Windows, macOS, Xbox 360 og PS3. Siden lanseringen har Valve introdusert massevis av nye funksjoner, inkludert nye kart, våpen, spillmoduser og skinn. Skins bidro til å danne en "virtuell økonomi" i spillet som til slutt resulterte i esportstipping og gambling.

CS:GO Esports-spill og turneringer

CS:GO-turneringer som har de største premiepottene kalles Store mesterskap. De startet med en premiepott på $250.000 USD og har gått opp til $1.000.000 USD. Intel Extreme Masters har holdt en av Counter Strike Majors fra 2008 til 2012, men det var for CS 1.6.

Før utgivelsen av CS:GO var seriens fremtid i e-sportsbransjen usikker på grunn av at mange spillere over hele verden ikke ønsket å spille CS 1.6 i et konkurransedyktig miljø. Da CS:GO ble lansert i 2012, gjenopplivet den esportsånden i CS-fellesskapet.

Mens den første versjonen av spillet fortsatt hadde sine mangler, la Valve kontinuerlig ut oppdateringer for å forbedre det. Det første CS:GO Major Championship ble finansiert av Valve og fant sted i Sverige kl DreamHack Vinter 2013.

Spillet har imidlertid hatt en god del kontroverser. Mange spillere har blitt funnet å jukse, men de blir utestengt av "Valve Anti-Cheat (VAC)" så snart de blir oppdaget. Spillere som blir funnet å jukse i turneringer blir permanent utestengt og noen ganger fjernet fra lagene sine.

Da våpenskinn ble introdusert, online esport-bettingsider ble opprettet med det formål å satse skins. Dette gikk snart over til mindreårige gambling, på grunn av dette mottok Valve og gamblingsider to søksmål.

Alt om CS: GO
Intel Extreme Masters-odds

Intel Extreme Masters-odds

Det er tre typer spillodds:

  • Fraksjonelle odds
  • Desimal odds
  • Moneyline odds

Intel Extreme Masters tilbyr en rekke alternativer for de som ønsker å satse på sin favoritt eller underdog. Den vanligste type spillodds som Intel Extreme Masters har er desimalodds og pengelinjeodds. Forskjellen mellom de to er at førstnevnte brukes i Europa og sistnevnte i Amerika.

På IEM Dallas-turneringen viste "Looking for Org" seg å være underdogen, med odds på 301,00. Team Vitality og Astralis hadde begge odds på 18.00 som gjorde dem til turneringens sikreste innsats.

I den pågående Intel Extreme Masters sesong XVII har Astralis odds 3,82 og Natus Vincere har odds 1,26.

Sjansene for suksess er store når du vet hvilke odds du skal satse på. Å satse på det mest sannsynlige resultatet og favorittlaget ditt kan virke som det beste alternativet, men den mer fornuftige tingen å gjøre er å satse for verdi.

Det finnes forskjellige online esport-bettingsider hvor du kan se etter de beste oddsene. Det er ikke en stor forskjell mellom verdiene på tvers av disse nettstedene, men de små forskjellene kan samle seg for å gi betydelig avkastning.

Intel Extreme Masters-odds
Hvorfor er Intel Extreme Masters en populær turnering å satse på?

Hvorfor er Intel Extreme Masters en populær turnering å satse på?

Hvert år stiller millioner av spill- og videospillentusiaster fra hele verden inn for å se Intel Extreme Masters-ligaene. Det er et høyt konkurransedyktig turnering som tiltrekker seg et globalt publikum.

Hva er grunnen til populariteten? Det arrangerer turneringer for noen av de største spillene i verden. Counter-Strike: Global Offensive og Starcraft II er fan-favorittspill å satse på.

En annen grunn som tiltrekker både spillere og bedre spillere til det, er den store premiepotten. Intel Extreme Masers Katowice 2022 var ikke en major, men den hadde en premiepott på $1 million. $400 000 ble gitt til toppvinnerne.

Det har holdt store mesterskap for Counter-Strike og nok et Counter-Strike: Global Offensive Major Championship skal holdes i Rio de Janeiro, Brasil i 2022, den første IEM-majoren noensinne som fant sted i Brasil.

Intel har gjentatte ganger sagt at målet deres er å bringe spillteknologi til alle deler rundt om i verden. Brasil-majoren vil være Intel Extreme Masters 10. major. Det er et av de eldste esportselskapene, og du finner det på hver liste over esportturneringer.

Dens globale appell er en av hovedgrunnene til at den er så populær i dag.

Hvorfor er Intel Extreme Masters en populær turnering å satse på?
Intel Extreme Masters beste team

Intel Extreme Masters beste team

Astralis og Natus Vincere er vanlige spillere i turneringen. I 2020-turneringen som fant sted i Katowice, vant Natus Vincere førstepremien på $250.000 mens Astralis fikk tredjepremien på $40.000.

Team WE (World Elite) er en annen gjenganger som har vunnet totalt 3 turneringer siden 2011. Laget er en Kina-basert esportsorganisasjon.

I 2017 Intel Extreme Masters-turneringen som fant sted i Australia, SK Gaming tok trofeet etter fire dager med CS:GO. Laget kjempet mot FaZe-klanen og vant 3 av 4 kamper.

Flash Wolves, eller FW, et taiwansk esport-lag som ble opprettet i april 2013. Dets opprinnelige navn var "yoe IRONMEN" og ble ikke endret til Flash Wolves før i august 2013. De regnes som et av de beste lagene i League of Legends og vant Intel Extreme Masters Season XI verdensmesterskap.

Gambit Esports er en annen e-sportsorganisasjon som er kjent for å være et av topplagene i League of Legends. Det er et russisk lag som er basert i Storbritannia. De vant flere titler i Intel Extreme Masters fra 2013 til 2014. De har ikke annonsert noen planer om å delta i fremtidige Intel Extreme Masters-turneringer.

Intel Extreme Masters beste team
Intel Extreme Masters' største øyeblikk

Intel Extreme Masters' største øyeblikk

Det ville være en bjørnetjeneste for e-sportsindustrien å ikke nevne den aller første Intel Extreme Masters-turneringen da lag fra 24 forskjellige land spilte Counter-Strike og World of Warcraft III. Premiepotten var €160 000.

Det Polen-baserte Team Pentagram og H2K Gaming kjempet om den endelige premien og førstnevnte tok hjem €40 000. Det var en hard konkurranse som også fikk Fnatic og SK Gaming til å delta, to lag som skulle fortsette å konkurrere i fremtidige turneringer også.

Med hver sesong utvidet Intel Extreme Masters seg ikke bare når det gjelder spill, men også land og byer. Starcraft 2 ble introdusert i sesong V, og den hadde også en League of Legends invitasjonsturneringer som gjorde fansen begeistret for neste sesong.

Etter invitasjonsturneringen, League of Legends ble endelig introdusert i sesong VI. I sesong XI, for første gang i turneringens historie, fant siste begivenhet sted i Katowice i løpet av to helger.

Intel Extreme Masters' største øyeblikk
Hvor å satse og den beste strategien å satse på IEM

Hvor å satse og den beste strategien å satse på IEM

Det finnes mange forskjellige esport-bettingsider hvor du kan spille på Intel Extreme Masters sine turneringer. Her er noen nettsteder du kan bruke:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sport
  • 1xBet
  • 20 Spill

Spill på esport er en veldig enkel prosess. Du velger siden du vil bruke, ser på oddsen og satser på laget du er på side med, setter inn pengene dine og venter på å se hvem som vinner.

Den beste strategien å følge er å analysere oddsen. Husk at jo høyere odds, jo lavere er sjansen for at laget vinner. Et lag med høyere odds ville gitt større avkastning, men det ville ha en lav sjanse til å vinne.

En annen ting å holde øye med er lagets historie. Hvordan har de prestert i de siste kampene? Dette er noen få faktorer som du bør inkludere i din spillstrategi for å øke vinnersjansene dine.

Hvor å satse og den beste strategien å satse på IEM