De beste 10 ESportss i Sverige 2022

I denne guiden finner du ut de beste esports-bettingsidene i Sverige og bettinglover og -forskrifter. Sjekk også ut de mest populære e-sportene som tippere satser på, hvordan du kommer inn på betting med ekte penger og mer.

Esportstipping har blomstret i Sverige nå som de er en del av den svenske kulturen. Tidligere har tippere hovedsakelig fokusert på de vanlige sportene som ble spilt i sanntid. Disse inkluderer fotball, basketball, rugby, motorsport, hesteveddeløp og hockey, bare for å nevne noen. Virtuell sport var også populær. Men den nyeste gutten på blokken er eSports-betting.

De beste 10 ESportss i Sverige 2022

I dag har mange sportsbettingoperatører etablert butikk i det skandinaviske landet. Noen er til å stole på, men andre bør ikke vurderes. For de som ikke er sikre på hvilke som er de beste eSports bettingsidene i Sverige, forteller denne artikkelen alt.

Etter en streng testprosedyre har ekspertene listet opp alle de beste eSports bookmakerne. Dette etter å ha analysert flere faktorer, inkludert lisensiering, tilgjengelige eSport-spillmarkeder, bankalternativer, støtte og bonuser og kampanjer.

Section icon
Historie om esports-tipping i Sverige

Historie om esports-tipping i Sverige

Det er vanskelig å finne ut når eSport dukket opp i Sverige, da mange svensker begynte å konkurrere i spill, men tilfeldig, så tidlig som på slutten av 1980-tallet. På begynnelsen av 1990-tallet begynte imidlertid eSport å hevde seg som en genuint konkurransesport i Sverige.

Fremveksten av e-sport og betting

På 1990-tallet var Quake blant de mest populære spillene på konkurransenivå. Oskar "LakermaN" Ljungström var den ledende mannen fra Sverige i Quake-konkurransene. Etter hvert som årene gikk, deltok mange andre svenske spillere i eSport. Dessverre var ingen av dem så dominerende som «LakermaN» før tidlig på 2000-tallet da Emil «HeatoN» Christensen, nå en eSports manager, ble en stor spiller, men denne gangen i Valves Counter-Strike.

På den annen side kan online esportstipping spores tilbake til 2013, under starten av skin-betting (skin gambling) i CS: GO. Skins er kosmetiske gjenstander som forsterker den estetiske appellen til spillernes våpen. Skinn ble en undergrunnsøkonomi på kort tid, med de sjeldne skinnene som tiltrakk seg høyere priser. Etter hvert som skins ble populære, begynte svenske CS: GO- og Dota 2-spillere å spille skins med håp om å vinne bedre.

Etter hvert som skin-betting ble populært, grep bookmakere øyeblikket og begynte å tilby eSport-spillmarkeder.

Historie om esports-tipping i Sverige
E-sport i dag i Sverige

E-sport i dag i Sverige

I dag er Sverige blant de største knutepunktene for eSport og eSports betting. Nyere data fra Statista viser at i 2019 hadde Sverige mer enn 400 aktive profesjonelle konkurransespillere. En annen 2018-rapport viste at det var over 4,2 millioner spillere i Sverige, og spillindustrien sysselsatte over 8000 mennesker. Interessant nok er Sverige nummer fire på listen over de landene med høyest inntekt i verden. I Counter-Strike: Global Offensive er den rangert først.

Umiddelbart bookies begynte å tilby eSports-spillmarkeder, flyttet det store svenske publikummet sitt fokus til disse bettingsidene. Mange bettingplattformer la til eSports til sin portefølje. Dessuten var det også fremveksten av eSport-bettingsider. eSport-spillsider i Sverige tilbyr tippemarkeder på tvers av populære spill, inkludert Dota 2, Hearthstone, Smite, Fortnite, FIFA, Counter-Strike: Global Offensive, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Call of Duty og Madden, bare for å nevne Noen.

I de tidlige stadiene av eSports-tipping hadde bookies kun markeder for eSport-arrangementer på toppnivå. Men nå, med hundrevis av eSport-kamper daglig, har svenske tippere spill å satse på hele året. Hva mer? Svenske eSports bookmakere har brede markeder og høye odds som tiltrekker spillere.

E-sport i dag i Sverige
Fremtiden for esports-tipping i Sverige

Fremtiden for esports-tipping i Sverige

Nå, hva er fremtiden for eSport-tipping i Sverige? Det er flere hindringer, men på slutten av dagen er konklusjonen at eSport er kommet for å bli.

eSport-tipping vil definitivt blomstre i Sverige fordi det er dypt forankret i landets kultur. Elektronisk sport har fortsatt å tiltrekke seg massene de siste tre tiårene, fra unge til gamle. Siden sportsbetting er lovlig i Sverige og har mange fans, vil eSport-betting også følge etter.

En annen grunn til at eSport-tipping vil vokse, er at det er mange eSport-spillsider i dag, i motsetning til tidligere. Antall eSport-spillsider i Sverige øker for hver dag nå som operatører er ivrige etter å benytte seg av dette bettingmarkedet.

De lukrative bonusene og kampanjene vil også stimulere veksten til den svenske eSport-spillindustrien. For å forbli konkurransedyktige skreddersyr bookmakere en rekke bonuser for både nye spillere og eksisterende spillere. Det er eSport ingen innskuddsbonuser, innskuddsbonuser, reload bonuser, cashback, etc.

Fremtiden for esports-tipping i Sverige
Esportslovgivningen i Sverige

Esportslovgivningen i Sverige

Den svenske regjeringen har siden 1934 strengt regulert gamblingindustrien. Allerede før nettgamblingen kom, hadde myndighetene holdt seg på toppen av spillet når det gjaldt å regulere pengespill slik at kun statseide monopoler kontrollerte hele industrien. Interessant nok har det vært en konflikt mellom EU og Sverige, med EU som argumenterer for at den svenske regjeringen monopoliserer gambling er et brudd på internasjonale handelsavtaler.

e-sportloven om kvalifisering (alder)

Akkurat som i alle andre land har Sverige en aldersgrense for gambling. Mens deltakere i esport-konkurranser kan være under 18 år, må alle som satser på e-sport være over 18. Men i en vri av historien har regjeringen gått foran med å innføre noen begrensninger på eSport-tipping.

I det nye trekket er det ikke meningen at bookmakere skal tilby spillmarkeder på eSport der det er deltakere under 18 år. Ifølge myndighetene er den nye loven ment å beskytte unge spillere mot laster som kampfiksing, som kan skade deres fremtidige karrierer.

Allerede Svensk spillmyndighet (SGA) pålegger straffer på eSports bettingsider som ikke overholder denne nye loven. Som det står, vil eSports-fans måtte glemme å satse på Battle Royale-titler som Fortnite og Dota 2-turneringer som tiltrekker spillere under 18 år.

Denne loven vil definitivt påvirke eSport-spillindustrien og eSport generelt. Bookmakere har blitt tvunget til å gjøre unna mange spillmarkeder for å overholde loven. Som et resultat av dette blir eSport-lag tvunget til å avvise mindreårige spillere nå som sponsoratene og inntektene har begynt å synke. Eventarrangører vil også følge etter og sette begrensninger på minimumsalderen som profesjonelle spillere må være for å delta i arrangementene deres.

Esportslovgivningen i Sverige
Tippespill i Sverige

Tippespill i Sverige

Sverige kan påstå at eSport ikke er en faktisk sport, men i det minste faller den inn under bettingkategorien når det kommer til gambling. Gjennom årene har den svenske nettgamblingscenen utviklet seg, med flere handlinger som endret landskapet.

Den mest bemerkelsesverdige veddemålsloven i Sverige er Gambling Act ('Act') 2018. Denne loven gjør alle former for gambling for penger ulovlig hvis operatøren ikke har svensk lisens og tjenestene er rettet mot svenske gamblere. I denne loven er det flere lover knyttet til spill. En av de mest fremtredende er reguleringen og generelle råd om restriksjoner og forbud mot enkelte former for spill for å hindre kampfiksing innen idrett.

Men på slutten av dagen gjelder disse reglene for operatører i Sverige. Men resten av de internasjonale eSports bettingsidene trenger ikke å følge disse reglene selv om de godtar svenske tippere.

Tippespill i Sverige
Er esports bettingsider lovlige i Sverige?

Er esports bettingsider lovlige i Sverige?

eSport-tipping i Sverige er populært. Men det store spørsmålet er, tillater regjeringen spill på elektronisk sport?

Sannheten i saken er at svenske spillere står fritt til å bli med og spille på offshore eSports bettingsider. Men så er det deres ansvar å sørge for at bettingsiden de spiller på er troverdig. Det bør være lisensiert og regulert av anerkjente tilsynsmyndigheter.

Er esport en sport?

Mens Sverige er en toppland i eSports-riket, det ble fanget i kontrovers nylig; en debatt som hevet øyenbrynene om hvorvidt den svenske regjeringen støtter eSport.

Sverige nektet nylig å anerkjenne eSport som en ekte sport, og verre nok avlyste det The International, som skulle arrangeres i Stockholm. I dette tilfellet nektet det svenske idrettsforbundet eSports en spilleautomat som medlem av forbundet. Implikasjonen var at internasjonale eSport-proffer ikke ville få visum for å delta i arrangementet, så Dota 2s største turnering måtte flyttes et annet sted.

Alt sagt og gjort, uansett om eSport er en sport eller ikke, spillere vil fortsatt satse på favorittlagene sine i de forskjellige spillene, turneringene og konkurransene.

Er esports bettingsider lovlige i Sverige?
Topp esport-spill i Sverige

Topp esport-spill i Sverige

Sverige er blant de største forbrukerne av eSport og relaterte produkter. Landet har fans av alle de populære spillene i eSports-området.

Den mest populære videospillsjangeren i Sveriges eSport-scene er førstepersonsskytespill (FPS). Spill i denne sjangeren er ikke bare populære i Sverige, men globalt. I følge en rapport fra 2016 utgjorde FPS-spill mer enn 27 % av videospillsalget. Interessant nok er en tredjedel av spillere over hele verden interessert i FPS-spill. CS: GO er det mest populære eSport-spillet i Sverige. Landet har også fans av Valorant, Apex Legends, Rainbow Six Siege, Call of Duty og Overwatch.

En annen populær sjanger i Sverige er multiplayer online battle arena (MOBA). Dette er spill som setter to lag i en forhåndsdefinert slagmark. Smite, League of Legends og Dota 2, alle skytespill, er de mest populære MOBA-ene i Sverige.

Sverige har også fans av sportssimuleringsspill. Som navnet antyder, er dette sportsspill som etterligner virkelige sporter. Så langt så bra. FIFA er det mest populære sportssimuleringsspillet i Sverige. Spillere elsker også Konamis PES (eFootball), NBA2K og Madden NFL.

Andre verdige nevner inkluderer Hearthstone, et fartsfylt strategikortspill, og Fortnite, en Battle Royale.

Topp esport-spill i Sverige
Betalingsmetoder i Sverige

Betalingsmetoder i Sverige

Esportsbooks i Sverige tilbyr både gratis penger og esportstipping med ekte penger. For å komme inn i betting med ekte penger, må spillere finansiere kontoene sine med ekte penger.

Valutaer

Til å begynne med lar eSports bettingsider spillere bruke fiat-pengevalutaer eller krypto. Den svenske kronen, Sveriges offisielle valuta, er den mest populære. Imidlertid støttes flere andre internasjonale valutaer, for eksempel amerikanske dollar, euro, kanadiske dollar, norske kroner og britiske pund. Når det kommer til krypto, kan esports-spillere bruke Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Tether på utvalgte esports-bettingsider.

Metoder for innskudd og uttak

Esports bettingsider i Sverige samarbeider med alle populære nettbetalingsmetoder i landet for å legge til rette for sømløs bankvirksomhet. De tilgjengelige innskudds- og uttaksmetodene inkluderer kreditt-/debetkort, e-lommebøker, kuponger og bankoverføringer.

Trustly er den mest populære betalingsmåten på nett. Denne pengeoverføringstjenesten lar brukere betale direkte fra bankkontoen sin. Andre alternativer inkluderer MasterCard, Visa, Skrill, PayPal, Neteller, Zimpler og Paysafecard.

For ordens skyld, esports bettingsider ha en minimums- og maksimumsgrense for innskudd og uttak satt av bookmakeren eller begrenset av betalingsmetoden. Transaksjonens behandlingstid avhenger av operatøren.

Betalingsmetoder i Sverige
ofte stilte spørsmål

ofte stilte spørsmål

I denne delen finner du ut noen av de vanligste spørsmålene og deres respektive svar.

1. Er esportstipping i Sverige trygt?

Ja. Å satse på eSport-spill i Sverige er trygt hvis spillere registrerer seg og satser på lisensierte og regulerte eSport-bettingsider. Lisensen vises ofte nederst på siden eller i delen Om oss. På noen bettingsider kan spillere også sjekke gyldigheten av lisensen.

2. Er eSports betting rettferdig

Ja. Esportstipping er rettferdig, så lenge spillere satser på legitime sider. Selv om det kan være smutthull for kampfiksing, jobber Esports Integrity Commission eller ESIC overtid for å sikre at alle eSports-turneringer og -konkurranser er rettferdige.

3. Som er det mest populære spillet innen eSports betting

I følge statistikk er Counter-Strike: Global Offensive den mest populære e-sporten etter innsatsvolum. Den blir fulgt av Dota 2, League of Legends, FIFA21 og Rainbow Six Siege.

4. Som er det beste eSport-laget i Sverige

Det er mange eSport-lag i Sverige. Det mest suksessrike lagantrekket er Alliance som har vunnet $4.849.167, etterfulgt av Fnatic med $4.416.508. Andre kjente navn inkluderer Ninjas in Pyjamas, Begrip Gaming, Lemondogs og GODSENT.

ofte stilte spørsmål