Alt om spill på Cloud9 Esports

Cloud9 er en av de mest populære, store og mest suksessrike esport-organisasjonene i verden. Siden 2013 har den Santa Monica, California, USA-baserte organisasjonen gjort bølger innen ulike disipliner over hele esportsverdenen. Det har vært på et vinnende løp både i konkurranse og på forretningsfronten, og har blitt 2020s nest mest verdifulle e-sportantrekk.

Fødselen til det nåværende topp-esport-laget begynte i 2013. Da Quantic Gaming kuttet båndene med alle sine fem League of Legends (LoL)-spillere, dannet de sammen et lag kalt NomNom. Kort tid etter ga de det nytt navn til Cloud9. Quantic Gaming gjenervervet laget like etter. I en annen rask vri kjøpte Jack Etienne og Pauline Etienne ut disse spillernes kontrakter for rundt $20 000. Dette markerte fødselen til den profesjonelle organisasjonen. Jack og Pauline blir derfor sett på som grunnleggerne av Cloud9.

Alt om spill på Cloud9 Esports
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter

Cloud9 divisjoner og spillere

Organisasjonen har hatt en rekke divisjoner på tvers av esportindustrien i løpet av sine ni år. De kommer vanligvis inn og ut av noen titler etter behov. Deres tilstedeværelse har blitt følt i Overwatch og League of Legends, hvor de har franchiselag. Andre ikke-franchiselag opererte under Cloud9-merket inkluderer Call of Duty, Battle Royale, Apex Legends, Fortnite, Halo, Dota 2, Hearthstone, Counter-Strike, Valorant, Smite, World of Warcraft og Teamfight Tactics.

Den profesjonelt drevne organisasjonen har en haug med spillere som kommer inn og går ut til enhver tid. De har et akademi for å hente ut nye talenter kontinuerlig. Noen av de mest populære navnene på deres profesjonelle liste inkluderer Skadoodle (Tyler Latham), N0thing (Jordan Gilbert), Stewie2k (Jakey Yip), EternaLEnVy (Jacky Mao), autimatic (Timothy Ta) og b0ne7 (Pittner Armand). Dette er toppspillere og nøkkeltjenere i en liste som består av over 100 spillere og de mest populære esportslagene. Selskapet betaler over $1 600 000 til spillere per år.

Vekst og ekspansjon

Den umiddelbare suksessen til den første LoL-divisjonen oppmuntret Cloud9 til å utvide til andre divisjoner. I 2014 ble de med i Smite esports. De opprettet ni nye divisjoner i 2014. Interne problemer førte til oppløsningen av den i 2014, men den ble reetablert i 2015. Vainglory, organisasjonens fremste e-sport med berøringsskjerm, ble etablert i 2015. Organisasjonen ble innlemmet i september 2016, og ble nåværende Cloud9 Esports, Inc.

Denne veksten førte til at Cloud9 ble et kjent esport-lag med over en million fans som brukte totalt 15 millioner timer på å følge antrekkets spillere. Nettoeffekten var en tilstrømning av sponsorer. I 2017 tjente selskapet på 28 millioner dollar i finansiering fra slike som Alex Ohanian, Hunter Pence og Craft Ventures.

De Rocket League divisjon ble opprettet i 2017. Riot Games rapporterte sikringen av en LoL Championship Series-spilleautomat av Cloud9 for rundt 10 millioner dollar samme år. Et stort partnerskap med Red Bull i 2018 fikk blant annet Cloud9-spillere med Red Bull-trøyer. De mottok også 50 millioner dollar i en ny finansieringsrunde. De etablerte et hovedkvarter og treningsbase på 30 000 kvadratmeter i Los Angeles, et trekk som førte til at de mottok en MVP-rangering for e-sportselskapet fra Forbes. Selskapets verdi var på 350 millioner dollar i 2020.

Cloud9s sterkeste spill

League of Legends

Dette er ikke overraskende, gitt at fødselen til hele organisasjonen er sentrert om dette spillet. Det er suksessen til denne divisjonen som oppmuntret til ekspansjon og vekst til dette punktet. Etter at divisjonen ble opprettet i 2013, gikk teamet bestående av Balls, Hai, LemonNation, Meteos og Sneaky på en smell. De vant 13 kamper på rad for å sette en 2013 NA LCS Summer Split-rekord og komme med en kunngjøring. De hadde også et enestående 750-dagers løp med samme line-up.

Divisjonen hadde et semifinaleløp i 2018 LoL verdensmesterskap og et lignende løp i 2019 LCS Spring Split. Formen deres har sunket noe i 2021, men glansdagene er fortsatt enorme.

Rocket League

En av Cloud9s mest bemerkelsesverdige seire var Rocket League Championship Series Season 6 World Championship. Det var et høydepunkt i et fantastisk år hvor de feide tre globale mesterskap.

Overwatch

Igjen, i 2018 vant de Overwatch League Grand Finals. Den skiller seg ut i et hav av herlighet der de har topp utmerkelser i One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee og Overkill. Cloud9 EU har vært i semifinalen i Contenders Europe, mens Cloud9 KongDoo ble nummer tre i sesong 4 av Overwatch APEX.

Hvorfor er Cloud9 populær?

Laget er populært blant både fans og tippere, og det er gode grunner til det.

  • Utbredt drift: Mens det ble født og pleiet i USA, har Cloud9 spredt seg mye, for det meste til Europa og Asia. De fleste fans kan få tilgang til et Cloud9-lag som de kan identifisere seg med. Tallrike spillere betyr at det er mange konkurranser der Cloud9-divisjoner deltar. Dette betyr at bookmakere har mange markeder hvor de kan inkludere Cloud9-markeder.
  • Utmerket ledelse: Organisasjonens formuer har vokst jevnt og trutt både i konkurranse og inntekter. Evnen til å tiltrekke finansiering hjelper den til å bygge den beste infrastrukturen og tiltrekke seg de beste spillerne. De beste spillerne oversettes definitivt til suksess i konkurranse og i sin tur tiltrekning av bettingentusiaster.
  • Mange divisjoner: Cloud9 stoppet ikke bare ved League of Legends. De ble et topp esport-lag ved å opprette ni divisjoner på bare deres andre driftsår. De har justert og forbedret alle disse inndelingene, i tillegg til å lage nye ord. Å etablere et akademi betyr at det er en jevn tilførsel av nye talenter til disse divisjonene. Dette engasjementet betyr at det alltid er noe esport-action hvor fans kan glede seg over Cloud9-lag i aksjon.

Cloud9s priser og resultater

Som organisasjon har Cloud9 mottatt flere priser. Den har blitt rangert som første og andre Esport MVP av Forbes ved to anledninger. Den kom først i 2018 og falt til andreplass i 2020. Den mottok også den felles finalistprisen for beste skybaserte handelsmiljø i TradingTech Insight 2020 USA Awards. De har blitt anerkjent som en topp 1% arbeidsplass og mye mer, noe som gjør den til en av de beste esport-lag.

I konkurranse har de forskjellige divisjonene også prestert bemerkelsesverdig godt. 2018 var et flott år for dem da Overwatch, Rocket League og Counter-Strike: Global Offensive vant henholdsvis Overwatch League Finals, Championship Series Season 6 og Boston ELEAGUE Major.

Hearthstone

Kolento har vært enorm for Hearthstone-divisjonen. Etter opprettelsen i Jube 2014 tok han ViaGame House Cup #1 i oktober samme år. I september ble han kåret til vinneren av DreamHack Hearthstone Championship. I 2015 var han mester i CN vs EU Sn 2. I 2019 vant han StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter.

Super Smash Bros

Cloud9s Mango slo Mew2King i Grand-finalen for å vinne divisjonen i oktober 2014. Etter en lang periode med underprestasjoner, vant Mango Get on My Level-prisen i mai 2019.

Overwatch

Foruten den internasjonale herligheten nevnt ovenfor, vant laget som ble opprettet i mars 2016 flere invitasjonsturneringer i sine formative stadier. Etter Overkill og Melee slo de Team Liquid for å ta Agents Rising-turneringen, deres første stor turnering vinne.

Etter mye suksess i årene sine, har Cloud9-team ikke klart å få stor ære etter 2018 til tross for gjenværende styrker å regne med i hver konkurranse de deltar i. De har hatt flere nestenulykker der de endte på andre eller tredjeplass. Cloud EU var semifinalister i Contenders Europe sesong 1, hvor de ble slått av Misfits Europe. London Spitfire var semifinalister tre ganger i konkurranser som ble deltatt i 2018.

Beste og mest populære spillere av Cloud9

De beste og de fleste spillerne i denne seksjonen kan avvike fra det som vises i andre seksjoner. Dette er på grunn av de forskjellige beregningene som brukes. For eksempel er det vanskelig å måle populariteten til en LoL-spiller mot den til en Dota 2-spiller. Inntjening kan heller ikke være et mål, gitt forskjellen i turneringspremier og spillerkontrakter.

  • Mango (Joseph Marquez): Mango har mest ære for Cloud9, med hovedrollen i Melee-konkurranser og henter inn tre titler. Han har vært i divisjonen i nærmere syv år nå, og har alltid lyst opp fans og tippere hver gang han går i aksjon. Han har vært på 11 toppmøter og hadde sitt beste hittil da han kom først i juli 2021.
  • Robert "Blaber (Robert Huang): League of Legends pro-spiller Blaber er definitivt en legende blant Cloud9s fans. Han begynte i C9-akademiet i 2017. Han var ikke en nybegynner da, men imponerende akademishow fikk ham til å vinne en hovedrolleplass for Split sommeren 2018. Han ble gitt en fast jobb i 2020 og har imponert mye siden den gang, ved å vinne MVP-rangeringer og bli navngitt i All-Pro A-Team.

Andre fanfavoritter i Cloud9-brorskapet inkluderer Jazzyk1ns (JasmieManankil – VALORANT), Hai, Balls, SneakyMeteos og LemonNation.

Hvor og hvordan satser du på Cloud9

Det enorme antallet divisjoner og spillere på Cloud9 betyr at det er mange konkurranser å satse på dem. De beste esport-bettingsidene hvor du kan finne Cloud9-spill å satse på inkluderer bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet og Pinnacle. Dette er anerkjente sider med flotte nettsider og flotte odds.

Som alle andre typer spill, krever esports-tipping noe grunnleggende kunnskap om spillene.

Men for nybegynnere uten slik kunnskap er det beste alternativet å plassere den direkte vinneren av en kamp eller serie. For å få statistikken til å veilede deg, er det tilrådelig å følge Cloud9 og spillerne på sosiale medier. Følg også med på esports nyhetsnettsteder.

Andre spill varierer avhengig av typen e-sport. For eksempel vil et spill på League of Legends, et MOBA-spill, variere fra det til Rocket League, et racingspill. Velg ett eller noen få spill og bli kjent med dem.

For å plassere spill, må du finne og registrere deg på esport-bettingsider. De ovennevnte nettstedene er flotte. Velg esport fra menyen. Velg eller søk etter Cloud9-laget/spilleren du vil satse på og sjekk oddsen. Hvis de tilfredsstiller deg, klikk på plasser innsats og bekreft. Vent deretter på innsatsutfallet. Du kan følge lagets aktivitet mens du venter på innsatsresultatene dine.

Esportstipping krever samme selvkontroll og strategitiltak som andre sportstippinger. Ta en risiko du har råd til å tape, ha et fast spillbudsjett, og se alltid etter tegn på avhengighet.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
Om

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen