Land

Ettersom store markeder omfavner sportsgambling over hele verden, er e-sportsgambling fortsatt ulovlig på mange områder. Både e-sport og sportsbetting er like i bettingprosessen og oddsen. Imidlertid er hovedforskjellen mellom de to mindreåriges deltakelse i e-sport. Spill på e-sport har tradisjonelt vært ulovlig i de fleste områder, delvis på grunn av at unge spillere strømmer til e-sportsspill i hopetall. 

Styrende organer nøler med å tillate gambling i enhver idrett som involverer mindreåriges deltakelse. Forbud mot e-sportsgambling har gitt opphav til ulovlige markeder, som ofte inneholder kampfiksing og ulovlig gambling for mindreårige. Videospill fortsetter å trekke unge spillere, noe som fører til at mange kommuner og statlige myndigheter trekker grensen mot legalisering av veddemål på e-sportsresultater.

Lovlig eSport-tippingInternasjonal eSport-gamblingOfte stilte spørsmål
USA
us flag

USA

Esports-spill har allerede blitt mainstream i USA. USA står høyt blant verdens mest populære og lukrative regioner i e-sportspørsmål. Denne "statusen" er inspirert av ulike faktorer, blant dem er nøkkelen at de fleste har tatt til seg konkurrerende spill og streaming som en karrierevei. Saker e-sport, inkludert seertall og gambling i USA, fortsetter å stige til nye høyder.

Vis mer ...
Polen

Esports nyter en stor tilhengerskare i Polen. Som forventet er eSports bettingsider i Polen raskt i mainstream. Et stadig økende antall tippere fra dette sentraleuropeiske landet og eSport-fans satser på konkurrerende videospillturneringer. Følgelig har spilloperatører det travelt med å ta en "bit av kaken."

Vis mer ...
Danmark

E-sportsbevegelsen har tiltrukket seg en stor tilhengerskare de siste årene, og matcher tradisjonelle sportsbegivenheter i noen beregninger. Interessant nok har Danmark vært i forkant av denne bevegelsen. For det første går Danmark ned i historien som det første landet som vedtar en nasjonal strategi for å utvikle e-sportsspill i landet.

Vis mer ...
Litauen

Enhver toppbettingside må oppfylle en rekke krav. Disse kravene kan være enkle ting som tilgjengeligheten av gratisspill. Andre kan være alternativet for å gjøre lave innskudd. De enkle funksjonene spiller en betydelig rolle i de grunnleggende elementene som et solid sportsutvalg og pålitelighet til eSports bookies.

Vis mer ...
Storbritannia

Esport-entusiaster bruker vidd og snert for å spille på vinnerne i britisk esport-spill med høy innsats. Veddemål på e-sport i Storbritannia (Storbritannia) er ikke bare lovlig; det er svært populært blant sportsfans. Faktisk hopper noen av spillindustriens største merker på bølgen ettersom esports-betting i Storbritannia øker i rekkevidde og popularitet. 

Vis mer ...
Sverige

I denne guiden finner du ut de beste esports-bettingsidene i Sverige og bettinglover og -forskrifter. Sjekk også ut de mest populære e-sportene som tippere satser på, hvordan du kommer inn på betting med ekte penger og mer.

Vis mer ...
Lovlig eSport-tipping

Lovlig eSport-tipping

Bettere kan lovlig satse på esports-tipping hos godkjente sportsbooks i den spesifikke regionen personen satser. I likhet med sport har esports turneringer og kamper på høyt nivå gjennom hele året. Et vanvidd av popularitet gir næring til en ekspansiv vekst i e-sportsmarkedet, som forventes å overgå filmmarkedet i inntekter i løpet av det neste tiåret.

Av denne grunn er det flere spillere som satser på e-sport enn noen gang. På grunn av mindreåriges deltakelse i e-sport, undersøker statlige og nasjonale myndigheter måter å forhindre mindreårige gambling relatert til spill.

I USA er det noen stater som tillater esports-tipping, som Nevada og New Jersey. Imidlertid har andre stater, som Indiana, vedtatt lover som spesifikt forbyr esportstipping, selv om sportsspill er tillatt. Noen esports-veddemålere henvender seg til offshore-spill med online-spillebøker. Det er viktig for gamblere å undersøke og forstå lovene for esports-tipping for å unngå å gå i konflikt med lokale forskrifter.

Nasjonale og internasjonale lover har en tendens til å spesifikt målrette esports-spilloperasjoner, så lover som begrenser individuelle gamblere er ikke like klare. Lovligheten av spill på e-sport avhenger av de lokale forskriftene, som er på plass for å styre individuelle e-sports-spill og beskytte millioner av mindreårige som deltar i spill over hele verden.

Lovlig eSport-tipping
Internasjonal eSport-gambling

Internasjonal eSport-gambling

Men i New Jersey vedtok staten et lovforslag som begrenser e-sportsgambling til internasjonale turneringer der spillere stort sett er eldre enn 18 år. Ettersom e-sport fortsetter å vokse, er lovene som regulerer spill på spillere, kamper og mesterskapskonkurranser komplekse. Lokale og nasjonale forskrifter styrer en gamblers mulighet til å få tilgang til lovlige spillmuligheter på land og online.

Synergien mellom gambling og e-sport skaper imidlertid etterspørsel, og bookmakere retter seg mot e-sportsgamblere i håp om å øke inntektene over hele verden. Faktisk sponser noen sportsbooks esport-lag for å tiltrekke seg yngre publikum, noe som er det scenariet lovgivere prøver å unngå.

Nasjoner innen eSport?

I 2019 var Kina, Spania, Canada, New Zealand, Japan og Sør-Korea vertskap for internasjonale spillturneringer. New Jersey godkjente esportstipping akkurat i tide til 2019 Worlds Cup League of Legends-finalekampen, som inkluderte mer enn 4 millioner seere. Internasjonalt vurderer lokale styrende organer hvordan de skal nærme seg markedet for esports betting.

Noen lovgivere er sterkt imot å gi ungdom tilgang til spillmuligheter gjennom e-sport. Andre går på en fin linje, i håp om å tiltrekke seg skatteinntekter fra voksne gamblere og innføre noen restriksjoner for å dempe ungdomsdeltakelse i esports-veddemål.

World Cup-tilskuere inkluderte et internasjonalt publikum. Det store antallet seere som er interessert i e-sport gir opphav til e-sportsgambling. Faktisk retter bookmakere seg mot esports-spillindustriens publikum. Markedsverdien for esportstipping anslås å overstige 13 milliarder dollar innen 2025.

De fleste regjeringer utfordrer moralen ved å målrette e-sportdeltakere, som historisk sett er yngre i alderen, for gambling. Imidlertid, i likhet med sportsmarkedet, søker gamblingetablissementer aggressivt etter måter å markedsføre og tiltrekke seg nye spillere på. Fra nettbasert annonsering til sponsing av konkurranser, esport-bedrifter fortsetter å tiltrekke seg gamblere og utvide kundebasen.

Internasjonal eSport-gambling
Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Ettersom esports popularitet fortsetter å vokse, søker globale publikum etter måter å delta via spill eller gambling. Her er noen få svar på vanlige spørsmål.

Er gambling på esport-kamper lovlig?

Inntil nylig har esportstipping vært ulovlig i de fleste større markeder. Esportsgambling er relativt nytt. Myndighetene begynner nå å regulere esports-tipping for å beskytte ungdomsspillere som deltar i å spille videospill på esport-kamper og -turneringer. Noen lokale, statlige og nasjonale styrende organer over hele verden tillater imidlertid e-sportsgambling i noen former. Lovene varierer avhengig av spillerens plassering.

Hva er aldersbegrensninger for eSports for gambling?

Historisk sett er det ulovlig å satse på turneringer som består av spillere under 18 år. Selv tipping er generelt begrenset til gamblere som er eldre enn 18 eller 21, avhengig av reglene i en spillers plassering. Lover er imidlertid under utvikling.

Noen områder tillater en viss mildhet i å satse på kamper med yngre deltakere. Selvfølgelig er det et aktivt ulovlig spillmarked som ikke begrenser tipping etter alder. For å holde seg innenfor juridiske grenser, må en gambler undersøke lovene som regulerer esports-tipping på hans eller hennes bosted.

Hvor kan en spiller lovlig spille på eSport?

Lokale lover utvikler seg raskt. Det er best å sjekke med et områdes gamblingkommisjon for å finne ut hvilke landbaserte eller nettbaserte plattformer som fungerer lovlig. Noen kommuner forbyr esports-tipping strengt. Imidlertid er det online sportsbooks som tilbyr gambling over hele verden. Imidlertid kan det hende at disse digitale esportsgamblingmulighetene ikke er lovlige for innbyggere i områder som forbyr esportgambling.

Ofte stilte spørsmål