Din esports-oddsguide

Anta at du planlegger å begynne å satse på dine favoritt eSports-spill, og forstå hvordan odds fungerer vil være en forutsetning for vellykkede spill. Det ville være nytteløst å satse på spill uten å vurdere hvilke som har høyere vinnersjanser. Men noen ganger kan det være umulig å avgjøre hvilket lag som har større sannsynlighet for å vinne. Det er her oddsen kommer inn.

Bookmakere bruker odds for å representere sannsynligheten for at en begivenhet skal skje. Odds hjelper også spillere med å bestemme spillene med høyere sannsynlighet for å vinne. Når bedre spillere satser på lag som liker å vinne, kan de bestemme potensielle gevinster.

CSGO-spill er ganske populært i disse dager. En hovedgrunn til at csgo-betting er så populært er at selve spillet er veldig populært. CSGO har også en massiv e-sportscene med vanvittig hype og premiepotter som regelmessig overstiger en halv million dollar. CS: GO-konkurranser er noen av de mest spennende sportsbegivenhetene, og folk elsker å satse på dem.

Vis mer

Når vi snakker om førstepersonsskytespill, er sannsynligvis Call of Duty det første spillet du tenker på. Massevis av mennesker anser dette esport-spillet for å være pioneren for førstepersons skytespill. COD er også et av de mest populære spillene, med millioner av spillere fra hele verden som regelmessig spiller Call of Duty. Tonnvis flere spillere kommer inn i Call of Duty ettersom et nytt spill slippes hvert år.

Vis mer

I løpet av de siste årene har det vært en massiv økning i folk som har begynt å satse på e-sportsspill som League of Legends. En av de viktigste medvirkende årsakene til dette var nedleggelsen av vanlige sportsbegivenheter på grunn av Covid 19.

Vis mer

Dota 2 er uten tvil det mest populære esportspillet, med flere millioner aktive spillere. Sammen med de aktive spillerne er det tonnevis av andre mennesker som var vanlige Dota 2-spillere, men som nå bare ser på e-sportsarrangementer for Dota. Folk fra begge disse samfunnene begynner å komme inn på esports-tipping på grunn av hvor spennende det er.

Vis mer

Hvis du har spilt videospill en stund nå, eller hvis du er kjent med sportssimuleringsvideospill, så vet du sannsynligvis hva FIFA er. FIFA er uten tvil det mest populære sportssimuleringsspillet der ute, med hundretusenvis av spillere som regelmessig spiller spillet.

Vis mer

Valorant lansert med en av de beste markedsføringsstrategiene noen noen gang har sett. Det var så vellykket at millioner av spillere begynte å spille spillet allerede før det kom ut av betafasen. Spol frem til i dag, spillerbasen for Valorant er fortsatt sterk. Spillet har også en massiv e-sportscene, med store begivenheter hvert år.

Vis mer

Hvis du har spilt FPS-spill hele livet, har du sannsynligvis ikke hørt om dette spillet. Du vil imidlertid bli overrasket over å høre at Age of Empires er et superpopulært videospill. Age of Empires har også sin egen e-sportscene, med e-sportsarrangementer som regelmessig finner sted.

Vis mer

Lanseringen for Rainbos Six Siege var ikke så stor, for å si det mildt. Imidlertid har spillet endret seg mye siden lanseringen. Den har klart å få tonnevis med trekkraft. Det har nå kommet til det punktet at det er en massiv esport-scene dedikert til R6.

Vis mer
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter

Alt du trenger å vite om odds på e-sport

Men du trenger ikke bekymre deg hvis du føler deg forvirret. Denne guiden vil hjelpe deg å forstå hvordan odds på e-sport fungerer for å sikre at du tar en informert beslutning når du tipper.

Ettersom esportsspill blir populært, må gamblere forstå hvordan de kan satse på forskjellige lag. Vellykket tipping vil imidlertid bare være mulig hvis de kjenner noen tips om esports-tipping. Et av de mest kritiske tipsene er å forstå hvordan odds på e-sport fungerer.

Odds på esports-betting hjelper bedre med å bestemme hendelsene som har stor sannsynlighet for å inntreffe. Her har du to spill med to mulige hendelser etter å ha spilt. Saken er at ett lag vil vinne mens det andre vil tape. Mens begge lag kan vinne kampen, er det ett som har større sjanse til å vinne.

Hvordan beregnes esports odds?

Esports bookmakere bruker ulike faktorer som historien til lagene, form, tilgjengelige karakterer, blant annet for å beregne odds.

Pass imidlertid på at du går gjennom flere esports-spilltips for å lære hvordan du bruker odds til å plassere vellykkede spill. Hvis mulig, besøk andre esports-bettingsider for å se oddsen de har gitt til lagene du er interessert i å satse.

Line shopping vil hjelpe deg å vite hva andre bookmakere spår om et spill, og du kan bruke denne informasjonen til å plassere vellykkede spill. Du kan også butikk for å se etter esports bettingsider som vil gi deg de beste utbetalingene hvis du vinner. La oss nå finne ut hvordan odds på e-sport fungerer.

Odds for esports forklart

Hvordan fungerer odds på eSport?

Når du satser på esport-spill, kan det å se på oddsen hjelpe deg med nyttig informasjon. Spillodds er avhengig av sannsynlighet for å avgjøre hvilket lag som sannsynligvis vil vinne.

Hvis odds favoriserer utfallet til et bestemt lag, har laget stor sannsynlighet for å vinne. På den annen side, hvis oddsen ikke favoriserer resultatet til et lag, har laget en lav sannsynlighet for å vinne.

For eksempel kan vi bruke tall for å bestemme sannsynligheten for at et lag vinner. La oss si at du har to lag, A og B, der lag A har 1/2 odds, og lag B har 2/1 odds.

Når du satser, vil du vite at lag A har større sannsynlighet for å vinne enn lag B. Lag A har 66,7 % sannsynlighet for å vinne mens lag B har 33,3 % vinnersannsynlighet. Beløpet du vil vinne når du satser på et gitt lag for å vinne, vil imidlertid være sterkt påvirket av oddsen.

Bookmakere drar fordel av spillere som ikke interesserer seg veldig for hvordan odds hjelper til med å bestemme sannsynligheten. Favorittlaget ditt kan være underdogs, så å satse på at de vinner vil være en fordel for bookmakere. Oddsen er at laget ditt har en høy sjanse for å tape enn å vinne. Vi vil diskutere videre hvordan du leser og forstår odds slik at du kan satse klokt.

Typer eSport-odds

Når du blir med på eSports bettingsider, vil du sannsynligvis møte odds som vises i forskjellige formater. Regionen og populariteten til odds vil avgjøre disse formatene. For eksempel vil de fleste bookmakere vise oddsene sine i tre forskjellige formater. De tre formatene er:

  • Desimal odds
  • Fraksjonelle odds
  • Amerikanske odds

De fleste bookmakere foretrekker å bruke desimal odds fordi spillere finner dem enkle å forstå i de fleste deler av verden. Spillesider i Storbritannia og USA bruker imidlertid ikke desimalodds. Hvis du er fra en annen region og besøker USA eller Storbritannia, må du gjøre deg kjent med oddsen deres for å plassere spill.

Brøk odds lage den eldste måten å vise odds på. Brøkodds ble brukt i gambling på hesteveddeløp og er fortsatt populært i Storbritannia og Irland. Når du bruker brøkodds for å satse i esports-spill, vil de to lagene ha forskjellige brøkdeler som representerer sannsynligheten for å vinne. Du må gjøre regnestykket godt for å kjenne favorittlaget ditt og vinne hvis du satser på det.

De amerikanske oddsene eksistere i Amerika, men du kan noen ganger finne dem brukt i Canada. Du kan finne amerikanske odds forvirrende, spesielt hvis du kommer fra andre regioner. Men når du først forstår hvordan de fungerer, kan du bli overrasket over å innse at de er de enkleste å bruke.

La oss nå finne ut hvordan du leser og forstår de tre eSport-spillformatene. Du vil også lære å bruke odds for å bestemme favorittlagene og hvor mye du skal vinne etter å ha satset.

Hvordan lese odds på eSports

Hva er desimal odds?

Når du bruker desimalodds til å satse, bør du multiplisere beløpet du satser (innsats) med oddsen. La oss si favorittlaget ditt A har odds vist som 2.1. Når du satser på at lag A vinner med en innsats på $10, vil din totale utbetaling være $21.

Du kan beregne vinnersannsynligheten ved å regne ut prosentandelen av begge lag. Du kan komme frem til prosenten ved å dele én på oddsen til et lag de multipliserer med 100. For lag A er vinnerprosenten (12,1) x 100=47,6 %.

Brøk odds

Hvis favorittlaget ditt har 1/2 odds, og du plasserer et spill med $10 for at laget skal vinne, vil din totale utbetaling være (2÷1) x $10=$20. For å finne vinnerprosenten til favorittlaget ditt, tar du telleren og deler på summen av teller og nevner og multipliserer resultatene med 100. For eksempel er favorittlagets vinnerprosent (1÷3) x 100=33,3 %

Hvordan fungerer amerikanske odds?

Amerikanske odds kommer med positive eller negative oddetall. For eksempel kan laget ditt ha odds på +200. Det betyr at hvis du satser med $100, vil du få en utbetaling på $200 når laget vinner.

Med ugunstige odds betyr tallene som vises beløpet du ville satset for å vinne $100. For eksempel, hvis laget ditt hadde odds på -200, vil innsatsbeløpet være $200 for å vinne $100.

Hvordan forskjellige eSport-odds fungerer etter sjanger

Når du lærer å satse på e-sport, må du forstå hvordan eSport-odds fungerer. La oss analysere forskjellige spill for å finne ut hvordan oddsene deres fungerer.

MOBA

MOBA (Multiple Online Battle Arena)-spill har tre betydelige oddsvisninger. Oddsen kan vises på bettingsider i desimal-, brøk- eller amerikanske formater. Forsikre deg forstå turneringen og deltakerne før du setter dine spill.

De forskjellige formatene som brukes til å vise odds vil påvirke hvordan du satser. Hvis du bruker den amerikanske versjonen, må du forstå forskjellen mellom de to oddsene som vises med et positivt og et negativt fortegn. Du kan bruke de tre formatene for å bestemme sannsynligheten for at laget ditt vinner.

Battle Royale

Når du satser på Battle Royale, bør du utvikle en strategi for å hjelpe deg med å vinne. Du vurderer et lag eller en spiller som har vunnet flere kamper. De tilgjengelige oddsene vil veilede deg til å vite hvilket lag eller hvilken spiller som har en høyere prosentandel av å vinne. Her finner du odds som vises i de tre formatene – desimal-, brøk- og amerikanske formater.

Battle Royale-spill er CoD: Warzone og PUBG.

Hvis du er i Storbritannia og satser på Battle Royale, vil oddsene dine vises i brøkformater. Hvis du for eksempel satser på en Call of Duty: Warzone spillet vil de to lagene som spiller ha odds vist i brøkformater. Avhengig av din region, kan du også få odds vist i desimal eller amerikansk format.

FPS

First-Person Shooter (FPS)-spill har odds vist i de tre formatene. Når du satser på FPS-spill, bør du vurdere å se etter spill med de beste oddsene og en høy gevinstprosent. Du kan satse på FPS-spill som Battlefield, Call of Duty: Warzone, Team Fortress 2, Valorant, blant flere andre.

Sportsspill

Når du satser på eSports sportsspill, er det mest populære spillet eSports FIFA-spillet. Det gode er at hvis du er en FIFA-entusiast, vil du like å satse på eFIFA siden den merkelige skjermen ligner på ekte fotball. Når du satser, se etter lag med konkurransedyktige kvaliteter.

Du vil finne at odds vil vises i de tre formatene avhengig av din region. Hvis du vil vite hvilket lag som har en høyere sjanse til å vinne, vil den odde skjermen veilede deg godt. Du kan også regne ut beløpet du vil vinne etter å ha satset for et gitt lag.

RTS

Real-Time Strategy (RTS) omfatter flere spill, inkludert Age of Empires II eller Starcraft II. Oddsvisning avhenger av spillene og regionene der spillere kan få tilgang til dem.

Spillere kan finne odds som vises i desimal-, brøk- eller amerikanske formater. Man bør være interessert i odds siden de kan kjenne lagene eller spilleren med stor sannsynlighet for å vinne. Odds vil også hjelpe bedre å bestemme utbetalingene deres i tilfelle favoritten vinner.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
Om

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen