Grunnleggende om Fortnite-spill

Guider

2023-03-30

Eddy Cheung

I 2018 eksploderte Fortnite i popularitet over hele verden. Dette visuelt slående og livlige multiplayer Battle Royale-spillet steg over konkurrentene og vant raskt hjertene til hundrevis av millioner av spillere over hele verden. Virksomheten rystes fortsatt av profesjonell e-sport og spill på spillet selv om det har passert toppen.

Grunnleggende om Fortnite-spill

Det har blitt anslått at Epic Games tjente over 3 milliarder dollar i inntekter i 2018. Gitt disse tallene er det neppe sjokkerende at de investerer 100 millioner dollar for å gjøre Fortnite til et fenomen innen e-sport. Med fremkomsten av Fortnite som en populær e-sport, dukket det opp spillsider, med noen som gjorde alt de kunne for å imøtekomme spillere som ikke var kjent med spillet.

Hva er Fortnite?

Som Beatles og Beyonce, Fortnite har blitt en internasjonal besettelse. Spillet finner sted på jorden, hvor nesten hele menneskeheten har blitt utslettet av et bisarrt værfenomen, og 100 spillere konkurrerer mot hverandre (enten individuelt eller i lag) på et enkelt kart. Målet er å eliminere alle andre spillere fra spillet.

Sportsbooks for Fortnite er foreløpig ikke så vanlige som for store slagere som CS: GO, Dota 2 og League of Legends. Mange spillere er forsiktige med å hoppe inn i et Battle Royale-spill på grunn av den vanlige oppfatningen om at spillefeltet ikke er jevnt. Gyting og slipp av våpen, for eksempel, er svært tilfeldig. Som et resultat vil enkelte spillere ha en iboende fordel fremfor andre hvis de lander på et sted rikt med nyttige våpen og utstyr.

En ting til er at i en Battle Royale kan selv de beste spillerne bli sniket fra hele slagmarken uten sjanse for å overleve. Dette kan gjøre visse analyser av profesjonelle spillere ubrukelige, ettersom selv de beste av dem kan bli overrumplet av uflaks.

Fortnite Mechanics og Gameplay

Fortnites mekanikk er spesielt forskjellig fra andre Battle Royale-spill som PUBG.

 • Hundre mennesker går ombord på en buss og drar til en øy — spillets «kart»
 • Spillets mål er å skaffe forsyninger, våpen og ammunisjon ved å hoppe ut av bussen og lande på et valgt sted.
 • Spillere konkurrerer mot hverandre over et kart for å komme ut på toppen. Spillere har muligheten til å gjøre det alene eller danne lag.
 • En av Fortnites mest karakteristiske funksjoner er muligheten for spillere til å bygge sine unike konstruksjoner ved å bruke materialer i spillet. Bruken av strukturer kan være aggressiv eller defensiv. En dyktig bygger kan svinge balansen i enhver kamp.
 • Du kan plukke opp 25 skjold fra de små blå flaskene som er strødd utover kartet og 50 fra de større.
 • Det spillbare området reduseres med jevne mellomrom (hvert minutt) av en hendelse som kalles Storm's Eye. Dette tvinger spillere til å bevege seg og delta i handlingen i stedet for å gjemme seg konstant.
 • Til syvende og sist er det den som fortsatt står som vinner.

Epic Games sin ukentlige oppdateringsplan sikrer at Fortnite-metaen alltid endrer seg. Hver gang et nytt våpen legges til spillet, skifter de optimale bygge- og vinnerteknikkene for å motvirke det. Nye innholdsoppdateringer gir dybde til spillets fremgang ved å gi spillere og fans tilgang til forskjellige strategier for å oppnå seier.

Spillere kan velge mellom et bredt utvalg av spillmoduser i Fortnite, inkludert:

 • I Solos-modus konkurrerer brukeren mot opptil 99 andre individer. Seieren er den siste som står.
 • To spillere kan jobbe sammen i en "duo"-kamp. Femti lag med to spillere hver er mulige i et duospill, men ikke nødvendig. Imidlertid har individer innenfor par også muligheten til å fungere alene.
 • I spilltypen Squads kan spillere danne lag med opptil fire medlemmer. Det kan ikke være mer enn tjuefem grupper på fire personer. I motsetning til soloer, hvis tre av lagkameratene dine blir slått ut, kan den fjerde fortsatt gjenopplive dem.
 • Med Team Rumble-modusen går to lag med 20 spillere i kamp mot hverandre. Et lag vinner hvis de er det første som oppnår 125 drap i en kamp.

Fortnite-spilltyper

Et viktig skritt for å forstå hvordan du satser på Fortnite er å lære hvilke spill som er tilgjengelige. Fortnites odds er kan sammenlignes med NFL og andre idretter. En grov oversikt over oddsen for et Battle Royale-arrangement kan se slik ut:

Moneyline

Ved å bruke denne innsatsen kan du satse på hvem du tror vil komme ut på toppen av Battle Royale-konkurransen. Dette er et høyinnsatsspill, siden opprør ofte er i Battle Royale-spill, og individuelle talenter er ofte ikke nok til å vinne i en gruppe på 100. Selv den mest talentfulle spilleren kan ha den ulykken å bli skutt uten engang å vite hvem som skjøt ham. Nedenfor er et eksempel på Fortnite moneyline odds.

Alle deltakerne vil ha sitt egne unike odds. Ta en titt på eksemplet nedenfor:

 • Tfue +1350
 • Ninja +1600
 • MrSavage +1600
 • Dubs +1700
 • Mongraal +1800

Siden Tfues odds er lavest, er han den klare favoritten i denne matchupen. Alle andre under det er en underdog. Oddsen kan endre seg etter hvert som konkurransen nærmer seg hvis bookmakere fastslår at en annen spiller er i gang.

På grunn av den unike karakteren til duoer som et spillalternativ, vil oddsen for slike innsatser være lavere enn for soloer. Du trenger ikke vinne spill mot 99 andre lag hvis innsatsen din bare spiller mot 49.

Selv om Stompys odds er +1600 når de brukes alene, forbedres de til +800 når de pares med Tschinken.

Futures/Outright Bet

Denne innsatsen tar sikte på å avgjøre hvem som vil gå seirende ut av konkurransen som helhet. Direkte innsatser er like høyrisiko som Moneyline-innsatser, om ikke mer. De tre beste i mesterskapet kan også spilles på.

Prop bets

Disse innsatsene fokuserer på å forutsi utfallet av noen mindre, ikke-spillvinner-hendelser som vil finne sted gjennom hele kampen. Vanlige innsatser inkluderer hvem som får det første drap, flest drap, kampvarighet, eller hvem som vil ende i topp 3. Spill på prop-spill krever en solid Fortnite-spillstrategi.

De store Fortnite-begivenhetene å satse på

Det er ikke så mange muligheter til å konkurrere i Fortnite-konkurranser som det var tidligere. Det første verdensmesterskapet i Fortnite noensinne ble arrangert i 2019 og skapte overskrifter ved å tilby premiepenger på rekordhøye 30 millioner dollar. Det har ikke vært en lignende forestilling siden, og supporterne mister troen på at den kommer tilbake med hvert nytt år. Det betyr imidlertid ikke at Epic Games ikke støtter veksten av e-sport på andre områder.

Per akkurat nå er Fortnite Championship Series den viktigste esportsligaen i Fortnite-universet. Dette er den største og viktigste konkurransen i verden av konkurrerende Fortnite-spill, som viser ferdighetene til tusenvis av spillere over hele verden. En årlig $1 million mesterskapsturnering arrangeres i en åpen liga, og hvem som helst kan prøve å kvalifisere seg ved å konkurrere i en rekke arrangementer som fører opp til den.

Du kan imidlertid plassere innsatser på Fortnite på flere andre måter.

Turneringsplanleggerne forbedrer seg kl piske opp engangskonkurranser med store pengepremier og utbredt eksponering hvert år. Satser på e-sport er en naturlig del av denne dekningen. Sommeren 2022, for eksempel, var Riyadh vertskap for Gamers8-konkurransen med et premiefond på 2 millioner dollar. Denne engangsturneringen var snakk om i esport-fellesskapet, og det er bare ett eksempel på de mange improviserte Fortnite-konkurransene som kan forekomme.

Det er en god idé å følge esportskanaler på sosiale medier eller følge med på den offisielle Fortnite-nettsiden for å se når den neste store turneringen er. Alternativt kan du besøke EsportsBets.com ofte, hvor vi tilbyr omfattende anbefalinger om de fineste og største Fortnite-konkurransene, som forklarer hvordan du maksimerer innsatsen din.

Fortnite tippetips

Hvis du vil satse på Fortnite og ikke vet hvordan du kommer i gang, vil denne delen være til hjelp for deg.

1. Har en anelse om Fortnite

Før du setter noen spill på Fortnite-spillsider, må du gjøre deg kjent med spillet. Selv om du er dyktig i selve spillet, vil det å kjenne spillets særheter gi deg en fordel i betting.

Du må være godt kjent med spillets grunnleggende, nåværende meta, variasjonen av spillestiler og de detaljerte detaljene i spillets kvantitative, målbare elementer. Du må stole på tilfeldighetene alene hvis du ikke har denne informasjonen. Dette er et massivt nei-nei når du deltar i online esports-tipping.

2. Se hva proffene gjør

Når du har mestret spillets regler, må du bruke endeløse timer på å observere hvordan proffene presterer. Og vi foreslår ikke bare at du ser en og annen kamp. 

For å vinne på Fortnite-spillsider, du må holde tritt med de store lagene. Studer de siste kampene deres, turneringsforberedelsene deres, de forskjellige spillestilene de har vist, og alt annet du kan tenke deg. Hvis du kan forutsi hvordan en bestemt spiller vil delta i en kamp, kan du satse med en stor utbetaling på en av de beste Fortnite-bettingsidene for ekte penger.

3. Lag en Fortnite-spillstrategi

Til slutt må du bestemme deg for en god strategi for dine online innsatser. Dine prestasjoner vil bli kastet til nye høyder som et resultat av dette. Selv om belønningene kan være store, er det arbeidskrevende og tidkrevende å utvikle en spillstrategi fra bunnen av. Heldigvis har det grunnleggende blitt lagt ut for deg i denne ekspertguiden, slik at du kan utvikle planen din for å nå dine mål.

Å velge den beste bookmakeren

Du kan ta denne for gitt. Standardene til deres valgte bookmaker begrenser ens bragder. Hvis du akkurat har begynt, se deg rundt mye for å finne en bookmaker som oppfyller alle dine krav. 

Når du har vurdert alle valgene dine, velg den som dekker dine behov – fantastiske bonuser, hjelpsom kundeservice, muligheten til å bruke din favoritt betalingsmetode, og viktigst av alt, et bredt spekter av e-sportsmarkeder å satse på. Ikke begrens innsatsalternativene dine til bare Fortnite. Det burde du også prøv andre spill og innsatsalternativer, fordi du vet aldri hva som kan bli din nye favoritt.

Siste tanker

Å satse på Fortnite vil neppe forsvinne snart, siden spillet fortsatt er den mest populære Battle Royale-tittelen til tross for sterk konkurranse fra både AL og PUBG. Det er faktisk til det beste at dette har skjedd. Denne fremvoksende sjangeren kan ha stor nytte av en injeksjon av sunn konkurranse. Dette inkluderer både den profesjonelle scenen og bettingbransjen.

Siste nytt

Grunnleggende om Fortnite-spill
2023-03-30

Grunnleggende om Fortnite-spill

Nyheter

Casinokampanje

1xBet:Opptil €1500 + 150 gratisspinn
Spill nå

18+ år, Spill ansvarlig | hjelpelinjen.no | Les fullstendige vilkår og betingelser her

22BET
22BET:Opptil $600

18+ år, Spill ansvarlig | hjelpelinjen.no | Les fullstendige vilkår og betingelser her

Loot.bet
Loot.bet:Få din 100€ innskuddsbonus

18+ år, Spill ansvarlig | hjelpelinjen.no | Les fullstendige vilkår og betingelser her

Ikke gå glipp av disse bonustilbudene

1xBet
1xBet
Innskuddsmetoder
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Hent bonusen din1xBet anmeldelse

18+ år, Spill ansvarlig | hjelpelinjen.no | Les fullstendige vilkår og betingelser her

22BET
22BET
Innskuddsmetoder
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Hent bonusen din22BET anmeldelse

18+ år, Spill ansvarlig | hjelpelinjen.no | Les fullstendige vilkår og betingelser her

Loot.bet
Loot.bet
100€ innskuddsbonus
Innskuddsmetoder
SkrillMasterCardVisaTrustlyNeteller
Hent bonusen dinLoot.bet anmeldelse

18+ år, Spill ansvarlig | hjelpelinjen.no | Les fullstendige vilkår og betingelser her

Close