Spill

Denne eSports betting guiden beskriver alt bettors trenger å vite om emnet, de beste eSports bettingsidene og mer.

Det er ingen tvil om at eSport er en av bransjene som har fortsatt å trives selv under pandemien. De siste anslagene fra Statista viser at eSport-markedet i 2021 er verdsatt til litt over 1,08 milliarder dollar, nesten 50 % vekst fra 2020.

eSport-spillindustrien har også vokst eksponentielt. Med alle tradisjonelle live-kamper stoppet på høyden av pandemien, ble eSports en fanfavoritt siden de har et menneskelig preg, i motsetning til virtuell sport, det eneste andre alternativet da.

Historien om eSport-tippingTyper eSport-spillTips for eSports bettingAnsvarlig spilling
E-sport

Denne eSports betting guiden beskriver alt bettors trenger å vite om emnet, de beste eSports bettingsidene og mer. Det er ingen tvil om at eSport er en av bransjene som har fortsatt å trives selv under pandemien. De siste anslagene fra Statista viser at eSport-markedet i 2021 er verdsatt til litt over 1,08 milliarder dollar, nesten 50 % vekst fra 2020.

Vis mer ...
Historien om eSport-tipping

Historien om eSport-tipping

Opprinnelsen til eSport kan dateres tilbake til 1971 i et arrangement da tverrfaglige studenter deltok i et vintage Spacewar-spill. Selv om det ikke var en eSport i seg selv, banet det vei for den første konkurrerende spillbegivenheten, 1980 Space Invaders Championship.

Men for tipping var det ikke før i begynnelsen av det siste tiåret at eSport-tipping ble en realitet. Dette var på et tidspunkt da eSport-scenen begynte å være vertskap for flerspillerturneringer på nettet. Så veddemål kunne vært omtalt i gamblingscenen tidligere. Likevel var det bekymring for at de fleste av spillerne som likte eSport var under 18 år, noe som betyr at de ikke fikk lov til å gamble. Hva mer? eSport var svært uregulert, så kamprigging-problemer ville oppstå.

Men med populariseringen av eSport-lag tok ting en annen vending. For det første ble eSport mer populær, og tiltrakk seg til og med voksne som hadde lov til å satse. Så kom enorme sponsoravtaler og enormt seertall som tok eSport til neste nivå.

ESports er et konkurransemessig tidsfordriv der profesjonelle spillere har kontrakter og høye lønnsslipper, akkurat som tradisjonelle profesjonelle idrettsutøvere. Det er nok av toppturneringer som tiltrekker seg millioner av dollar i premiepenger.

Bookmakere, på den annen side, har benyttet seg av den stadig økende etterspørselen etter eSport-spillmarkeder. Operatører skynder seg å tilby spillere de nyeste eSport-markedene for å supplere virtuelle spill, som mangler den menneskelige berøringen.

Fra alle indikasjoner er eSports betting blant de raskest voksende kategoriene i hele online gamblingindustrien.

I følge de siste tallene forventes størrelsen på eSport-spillemarkedet å nå hele 205 milliarder dollar innen 2027. Interessant nok var det over 6,5 millioner eSport-veddemålere i 2020. Selvfølgelig har antallet eSport-veddemål økt nå som eSport er nyeste gutten på blokken i sportsbettingverdenen.

Historien om eSport-tipping
Typer eSport-spill

Typer eSport-spill

For spillere som er interessert i eSports-tipping, inkluderer det grunnleggende å forstå de forskjellige formene for eSports-tipping.

eSport vokser i første omgang. Men de tilgjengelige spillene bestemmes av sjangerens popularitet i den nåværende eSport-scenen. Nedenfor er en liste over de populære eSports-sjangerne spillere kan satse på, og, viktigere, de mest populære eSports-spillene og de største konkurransene i hver sjanger.

MOBA eSport

MOBA er også kjent som online kamparenaspill for flere spillere, og er et strategispill. De mest populære MOBA-spillene å satse på inkluderer League of Legends (LOL) og DOTA 2. De viktigste MOBA-begivenhetene inkluderer The International, DOTA 2s største turnering og League of Legends World Championship.

FPS eSport

Førstepersons skytespill involverer kamp fra førstepersonsperspektivet. De mest populære eSport-spillene å satse på i FPS-kategorien inkluderer Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty og Rainbow Six Siege. De største FPS eSports-turneringene inkluderer CS: GO Major Championships og Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSport

Battle royale-videospill har mange spillere i en sistemann-kamp. De mest kjente Battle Royale-spillene inkluderer Fortnite og Apex Legends. Men når det kommer til de største turneringene, er det Fortnite World Cup og Apex Legends Global Series.

Sportssimulering eSport

Som navnet tilsier, etterligner disse ekte sporter, som fotball, basketball, hockey osv. De beste eSport-spillene å satse på i sportssimuleringssjangeren inkluderer FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (tidligere PES), etc.

RTS eSport

Også kjent som sanntidsstrategispill, er RTS eSports også populære. De beste spillene å satse på i denne kategorien inkluderer StarCraft og WarCraft. Når det gjelder turneringene, er den største WCS Global Finals.

Typer eSport-spill
Tips for eSports betting

Tips for eSports betting

Det er noen tips for spillere som er nye på eSport-scenen for å hjelpe dem i gang.

Det første samtalepunktet handler om valg av bookmaker. Til å begynne med er det ikke alle sportsbettingsider som har eSport-spillmarkeder. Så, etter å ha funnet noen få eSport-spillsider, må spillere sjekke om de har det spesielle eSport-spillet de ønsker å satse på. Andre hensyn inkluderer lisensiering og forskrifter, bankalternativer, nettstedets brukervennlighet og kampanjer.

Et annet tips; bettors bør gjøre seg kjent med reglene og spillingen for eSport-spillene de ønsker å satse på. Mange spillere gjør feilen ved å satse på spill de knapt forstår. Reglene og forskriftene, spillemarkedene og oddsen bør være tilgjengelig for alle spillere.

For det tredje bør gamblere følge den siste utviklingen i eSport-spillet de satser på. Finn ut hvilke som er de beste lagene for øyeblikket i League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO eller andre eSporter. Lagenes siste løp har selvfølgelig også betydning.

Til slutt, når det kommer til sportssimuleringsspill, ikke sats blindt basert på laget en profesjonell spiller spiller med. I eSport handler det ikke om storheten til laget spilleren bruker i den virkelige verden. I stedet bestemmes utfallet av et FIFA- eller PES-spill i eSports av proffspillerens ferdighetsnivå.

Tips for eSports betting
Ansvarlig spilling

Ansvarlig spilling

eSports betting har all moroa, enten en spiller er en eSports entusiast eller bare en uformell sportsbetting entusiast. Men da bør ansvarlig gambling forbli grunnleggende til enhver tid. Akkurat som videospill kan spill på eSport være svært vanedannende. Spillere bør alltid følge regler for ansvarlig gambling.

Først på listen over regler for ansvarlig gambling, bør eSport-spill ikke være en erstatning for skole eller jobb. Den neste viktige tingen spillere bør huske er å sette et budsjett for eSports-tipping og strengt tatt holde seg til det. Viktigere, de bør vite når de skal slutte; aldri prøv å jage tap.

Ansvarlig spilling