Halo

October 31, 2023

Bungie Hit by Layoffs: Delays in Destiny 2 DLC og Marathon Release

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserEmil HansenLocaliser

I en fersk rapport har det blitt avslørt at Bungie, den anerkjente skaperen av Halo and Destiny, har blitt rammet av en bølge av permitteringer. Dette er ikke første gang selskapet står overfor permitteringer i det nåværende økonomiske klimaet, men akkurat denne runden har hatt en betydelig innvirkning. Som et resultat har utgivelsen av Destiny 2s The Final Shape DLC og Marathon, det etterlengtede ekstraksjonsskytespillet, blitt forsinket.

Bungie Hit by Layoffs: Delays in Destiny 2 DLC og Marathon Release

Konsekvensene av permitteringene

Mens det nøyaktige antallet ansatte som er berørt av permitteringene fortsatt er ukjent, tyder tidlige rapporter på at dusinvis av mennesker har blitt sluppet. Avgangene inkluderer noen ansatte på høyt nivå, og nyhetene om disse oppsigelsene har forårsaket sjokkbølger på tvers av sosiale medieplattformer som LinkedIn og Twitter.

Det nåværende økonomiske klimaet

Spill- og esportindustrien har blitt hardt rammet av den globale økonomiske nedgangen, med titusenvis av mennesker som mister jobben i år. Bedrifter sliter med å tilpasse seg de stadig mer utfordrende forholdene, og ringvirkningen av permitteringer merkes ikke bare av de ansatte, men også av selskapene de fortsetter å slutte seg til.

Bungies svar

Som svar på permitteringene ga Bungies administrerende direktør, Pete Parsons, en uttalelse. Noen kritikere har imidlertid kritisert svaret hans som "tonedøv". Virkningen av permitteringene på selskapets sosiale team er tydelig, men utviklerne har ikke blitt berørt på dette tidspunktet.

Implikasjoner for Bungie's Games

Forsinkelsen i utgivelsen av Marathon, det futuristiske ekstraksjonsskytespillet, og The Final Shape DLC for Destiny 2 er et direkte resultat av oppsigelsene. Marathon forventes nå å bli utgitt i 2025, mens The Final Shape DLC har blitt skjøvet tilbake til midten av 2024. Det er verdt å merke seg at Sony har investert 1,2 milliarder dollar i 'ansattbevaring' for å forhindre Destiny 2-utviklere fra å forlate Bungie.

Langsiktig påvirkning

Selv om forsinkelsene kan være den mest umiddelbare konsekvensen av permitteringene, er det tragisk at et annet selskap har måttet ty til å kutte ansatte for å overleve. Kjerneutviklingsteamene hos Bungie forblir intakte, noe som bør minimere innvirkningen på utrullingen av spill og utvidelser. Det større problemet er imidlertid behovet for at bedrifter prioriterer de ansattes velvære.

For flere esports- og spillnyheter, besøk Esports.net.

Siste nytt

Optimaliser VALORANT-spillet ditt med morsomme trådkors
2023-11-26

Optimaliser VALORANT-spillet ditt med morsomme trådkors

Nyheter