The most popular esport tournaments

Elektronisk sport, vanligvis e-sport, har eksistert siden 1970-tallet. Disse spillene tok imidlertid først fart på 1990-tallet, før de eksploderte på 2000-tallet. Esports-spill har utviklet seg fra et tilfeldig tidsfordriv spilt blant venner til en profesjonell sport. I sannhet har esport-turneringer eksistert like lenge som videospill. 

Det fine med å spille esport-spill har alltid vært konkurransen, med de tidligste turneringene som små lokale konkurranser som brukte et head-to-head spilleformat. Hva er en e-sportsturnering? Det ser spillere konkurrere i et spesifikt spill for en bestemt varighet. Enhver gitt turnering ser individuelle spillere eller lag konkurrere etter et veldefinert format.

Mest populære esportsligaer og turneringerAndre store e-sportbegivenheterBeste spillere og lagHvordan og hvor du kan satse på en e-sportsturnering
The International

Den første utgaven av turneringen ble arrangert i 2011 med en premiepott på $1 600 000. Dette ble økt til $2 874 380 i 2013 og $40 018 195 i 2021, noe som betyr at det har vokst til å være verdt over 25 ganger fra den første førstepremien. Her er en oppsummering av premiepotten basert på hvert år.

Vis mer ...
PGL CS:GO Major

I 2021 holdt PGL Major Stockholm aka PGL sitt sekstende Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) mesterskap i Stockholm, Sverige. Fra 26. oktober til 7. november 2021 kvalifiserte tjuefire lag seg til å konkurrere på Avicii Arena via regionale rangeringer. Med en premiepott på $2 000 000 er arrangementet det første store og et av de første esport-mesterskapene siden starten av pandemien. 

Vis mer ...
League of Legends World Championship

Esport-ligaer av turneringer har blitt så populære i dag. Derfor er listen over esportturneringer i dag lang. Men rett på toppen er disse eSport-mesterskapene, League of Legends verdensmesterskap. Arrangert av Riot Games, League of Legends World Championship, ganske enkelt kjent som Worlds, er en årlig profesjonell turnering som samler de beste League of Legends (LoL)-lagene for å konkurrere om tittelen på slutten av hver sesong. 

Vis mer ...
Overwatch League

Overwatch kom på markedet i 2016, som et lagskytespill for flere spillere, som Blizzard Entertainment laget og publiserte. Spillet tildeler hver spiller til ett av to lag. Hvert lag har seks spillere fra spillets liste over karakterer eller «helter». Hver helt blir med i spillet med distinkte evner, som hjelper laget til å fullføre mål på kartet.

Vis mer ...
DreamHack Tournaments

DreamHack har siden samarbeidet med Major League Gaming (MLG) og Electronic Sports League (ESL) i november 2012 for å bidra til vekst og utvidelse av de nordamerikanske og europeiske spillmarkedene. Disse samarbeidene inneholder blant annet ting som universelle rangeringer og ensartede konkurranserammer.

Vis mer ...
PUBG Global Championship

Det er få esport-turneringer på nett som er større enn PUBG Global Championship. Den ønsker de topprangerte spillerne velkommen i gratisspillet Battle Royale. Denne tittelen har oppnådd stor suksess på mobil. Turneringen spilles imidlertid kun på PC. Dette er hovedsakelig fordi PUBG Mobile Club Open (PMCO) allerede tilbyr en plattform for mobile spillere. PUBG Corporation arrangerer PGC årlig.

Vis mer ...
Call of Duty League

Kamper i esports-mesterskapene består av et best-av-fem-kartformat. Det kreves minimum 7 spillere og maksimum 10 spillere for hvert lag. Hardpoint, Search & Destroy og Domination er de tre-spillmodusene som brukes i hver kamp. Spillmodusene Hardpoint, Search & Destroy og Domination brukes til å spille de tre første kartene av et møte. Hardpoint-spillmodusen brukes for det fjerde kartet, mens Search & Destroy-modusen brukes for det femte.

Vis mer ...
Six Invitational

Samler 19 lag for å konkurrere i en dobbel eliminering, tverrregional turnering. Arrangørene økte antall turneringskamper. Lagene deles inn i to grupper etter seeding. Deltakerne skal spille i til sammen 81 kamper fordelt på fire regioner på scenen. De 8 beste lagene fra hver gruppe fortsetter til sluttspillet.

Vis mer ...

Arena World Championship

Mest populære esportsligaer og turneringer

Mest populære esportsligaer og turneringer

Det finnes forskjellige typer spillturneringer. Reglene og formatene varierer betydelig, men de respektive DNA-ene forblir stort sett identiske over hele linja. Alle typer turneringer er ment å tiltrekke seg et spesifikt publikum og gi en unik opplevelse til spillere, fans og til og med tippere.

Enten det er en lokal armatur esportsliga eller en profesjonell turnering, kan esportsturneringer vare i noen timer eller flere dager, avhengig av spillets natur. Turneringer bruker vanligvis et enkelt system som ser at spillere eller lag går videre etter hver seier til vinneren er bestemt.

Hva er de mest populære esport-turneringene? De som satser på spillturneringer blir ofte overrasket over hvordan esportkonkurranser har blitt de siste årene, spesielt de som ikke har vært oppmerksomme på lenge.

Suksessen realisert i f.ekssportsspill har i stor grad vært inspirert av store turneringer og de massive gevinstene knyttet til dem. Når det er sagt, her er noen av de mest populære e-sportsturneringene når det gjelder seertall og premiepotten.

The International – Dota 2

Den internasjonale er utvilsomt en av de største e-sportsturneringene når det gjelder både premiepotten og seertall. Den internasjonale har alle egenskaper som et av de største esports-mesterskapene.

Verten er Valve, eierne og produsentene av Dota 2 spill, har denne 18-lagsturneringen opprettholdt sin popularitet på det høyeste nivået fra 2013. Den internasjonale er en kun-invitert turnering, der spillere må kjempe i regionale turneringer eller Dota Pro Circuit for å ha en sjanse til å få en samtale -opp.

I følge statistica.com betalte denne turneringen vanvittige $34 millioner i premiepenger i sesongen 2018/2019, og vinnerlaget tok med seg over $18 millioner. Dessverre ble ikke 2020-sesongen realisert etter COVID-19-pandemien. Premiepotten for 2021 er på $40 millioner pluss.

CS: GO Major Championship

De Counter-Strike: Global offensiv (CS: GO) Championship er utvilsomt den mest populære og største CS: GO-turneringen. Denne begivenheten har 24 lag som kjemper om hovedpremien. Team Astralis er de nåværende mesterne i denne turneringen, etter å ha vunnet de tre siste mesterskapene. Turneringen hadde en premiepott på $1 million de foregående fem årene. Imidlertid så 2021-arrangementet at premiepotten ble doblet til $2 000 000.

League of Legends verdensmesterskap

League of Legends (LoL) verdensmesterskap ble lansert i 2011, og er utvilsomt en av de store e-sportsturneringene under solen. I likhet med International, drives det av Riot Games som vant spillet. Denne turneringen er utvilsomt den største og mest populære League of Legends turnering globalt.

Denne turneringen er spesielt kjent for sine intense og dramatiske kamper, og konkurransen blir emosjonell for både spillere og fans. LoL verdensmesterskap har noen av de beste LoL-spillerne, plukket ut fra regionale konkurranser. De nylig avsluttede mesterskapene i 2021 holdt på Island så vinneren ta hjem 2.225.000. Årets premiepott har samme verdi som fjorårets arrangement, men fordelingen er ennå ikke offentliggjort.

Overwatch World Cup (OWWC)

OWWC er en årlig e-sportsturnering organisert av Blizzard Entertainment, Overwatchsin utvikler. Denne begivenheten starter med stil, med Blizzard som velger de sterkeste 24 lagene over hele verden basert på deres gjennomsnittlige ferdighetsvurdering. Alle landene deles deretter inn i grupper der konkurransen begynner.

Dette spillet har en enorm appell. Her er kickeren, fansen får en sjelden sjanse til å velge trenere til sitt respektive lag. Fansens engasjement i valg av lineup er utvilsomt en fin måte å få fanskaren inn i arrangementet på. Tidligere har denne begivenheten tiltrukket seg mer enn 300 000 seere. Når det kommer til premiepotten, vant USA-laget 2019-arrangementet og tok med seg $90 000 hjem. Verdensmesterskapet i 2022 er satt til november 2022, men premiepotten er ennå offisielt annonsert.

Mest populære esportsligaer og turneringer
Andre store e-sportbegivenheter

Andre store e-sportbegivenheter

FIFAe verdensmesterskap

FIFA er et enormt populært videospill og blant de bestselgende spillene gjennom tidene. Den nylig avsluttede FIFA 21 utfordring er EAs mest sette arrangement etter å ha samlet en total seertid på én million timer. Hele EA Sports serie er klimakset til hovedbegivenheten, FIFAe World Championship, som har 32 av de beste spillerne fra hele verden som kjemper om premiepotten på $500 000.

Call of Duty (CoD) League

De CoD-ligaen er utvilsomt toppen av Call of Dugamingrts spill. Selv om det har vært flere CoD-turneringer, er CoD-ligaen relativt ny, grunnlagt i 2020. Denne turneringen foregår over flere måneder, med sWorlds verdens beste esports-spillere. 2021 CoD-serien tilbød en enorm premiepott på $5 millioner, med sluttspillmesteren som satte inn $1,2 millioner.

PUBG Global Championship

De PUBG Global Championship er den største begivenheten i PUBG eSports-kalenderen. Denne internasjonale turneringen inviterer verdens beste PUBG-lag. 2021-serien ble holdt i Sør-Korea og ble vunnet av den kinesiske vaktlisten NewHappy, og vant 1,3 millioner dollar. Spesielt var den totale premiepengene for konkurransen litt over 2 millioner dollar.

Electronics Sports League

De Electronic Sports League (ESL) er et konglomerat av forskjellige esport-lag som eies og drives under samme navn. Turneringen spilles i fire hoveddivisjoner, inkludert:

  • ESL Spill
  • ESL National Championship: Kvalifiseringsturnering begrenset av geografiske steder
  • ESL Pro Tour: Et kretsarrangement med tre titler (CS: GO, Warcraft III og StraCraft II)
  • ESL One

Av alle ESLs turneringer har ESL One Series den største premiepengene, med over $12,5 millioner fordelt på 60+ turneringer.

Andre store e-sportbegivenheter
Beste spillere og lag

Beste spillere og lag

Hvem er de beste esportslagene og spillerne i verden? Hva er de beste lagene? Å svare på noen av disse spørsmålene kan ha vært en fjern drøm for et tiår siden. I løpet av de siste årene har noen spillere og lag klart å stå blant mengden.

Spillere

Gjennom årene har mange spillere skaffet millioner ved å vinne noen av de største e-sportsturneringene og -arrangementene. Interessant nok har noen holdt seg konsekvente gjennom årene. Her er noen av de beste esport-spillerne rundt om i verden.

Faker: Virkelig navn, Lee, Sang Hyeok, er den desidert mest dekorerte eSport-spilleren, og er en av to personer som har vunnet LoL verdensmesterskap. Han har også vunnet noen profesjonelle titler, inkludert All-Star Paris 2014, Mid-Season Invitations i 2016 og 2017, og IEM World Championship i 2015.

Få_Ikke sant – Det virkelige navnet, Christopher Alesund, regnes som den beste CS: GO-spilleren som har prydet spillet, etter å ha oppnådd en rekke toppplasseringer i internasjonale spillturneringer.

Andre fremragende spillere inkluderer: Blits (Lee, Young Ho) og f0rest (Patrik Lindberg)

Lag

Noen lag har vært enestående opp gjennom årene når det kommer til lagidrett. Her er noen av de mest dekorerte eSport-lagene i verden.

  • Virtus.pro
  • Fnatic
  • Onde genier
  • OG
  • Team Liquid
  • Astralis
Beste spillere og lag
Hvordan og hvor du kan satse på en e-sportsturnering

Hvordan og hvor du kan satse på en e-sportsturnering

Hvordan satser man på e-sport?

Dette spørsmålet dukker opp ofte. Så mye som det er noen forskjeller mellom e-sport og tradisjonell sport, er det ikke mange forskjeller i spill. Som i sportsbetting er kunnskap om turneringen nøkkelen til å ta informerte avgjørelser.

Enhver eSport-vedder bør begynne med å forstå spillet før de begynner å utforske sjangeren eller turneringen. Spillere må starte med å gjøre seg kjent med spillerne, lagene og spillets natur. Veddemål skal ikke være vanskelig. Premisset for eSports-tipping er enkelt: velg et lag eller spiller som har de beste sjansene til å vinne kampen eller turneringen, og bestem hvilke odds som gir best verdi.

Hvor kan man satse på e-sport?

Med mange bookmakere som dekker eSport-begivenheter i dag, leter eSport-fans hele tiden etter de beste esports online bettingsidene. Hver bookie er nødt til å være unik på en eller annen måte. Før de faller for fristende insentiver og gratispengetilbud, bør spillere også grave dypere ved å se på ulike faktorer som lisensieringsstatus, omdømme, betalingsmetoder, dekning av eSport-turneringer og utvalg av spillmarkeder. I bunn og grunn bør de beste eSport-bettingsidene på nett være de som utfyllende dekker spillernes behov.

Hvordan og hvor du kan satse på en e-sportsturnering